Alex Grimm/Getty Images
TRI TJEDNA DO FINALA

POVIJESNA PRILIKA ZA HRVATE Modrić i Kovačić mogu ponoviti vjerojatno najbolju generaciju ikada: Potrebne 'samo' dvije stvari...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2017. 22:56

Dugo iščekivano finale Lige prvaka na rasporedu je 3. lipnja, a igrat će se u Cardiffu (Wales) na Millennium Stadiumu. Ako Real Madrid pobijedi i uz to osvoji naslov u Primeri, bit će im to prvi 'double' (Liga prvaka i Primera) nakon nevjerojatnih 60 godina - posljednji put to im je uspjelo u sezoni 1957/1958.

Tada je za Real, između ostalih velikih imena, igrao Alfredo Di Stefano, a generacija iz 50-ih godina jedna je od najboljih, a vjerojatno i najbolja u klupskoj povijesti; osvojili su Kup prvaka pet godina u nizu (1955.-1960.), a tome su pridodali tri naslova prvaka u Španjolskoj u istom periodu.

-----------------------------------------------------------------

Madridski Real zasigurno neće imati jednostavan posao protiv Mandžukića i društva, a trener 'Kraljeva' Zinedine Zidane odbio je prihvatiti ulogu favorita u izjavi za španjolske medije.

Realovci su u polufinalu srušili gradskog takmaca Atletico, a Zidane je svojevremeno inače igrao i za Juventus i za Real.

- Mi definitivno nismo favoriti u toj utakmici, Juventus je primio samo tri gola u 12 dosadašnjih utakmica i bit će nam teško protiv njih. Mi nismo favoriti protiv njih - izjavio je francuski stručnjak.

Football Soccer - Real Madrid v Napoli - UEFA Champions League Round of 16 First Leg - Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15/2/17 Real Madrid coach Zinedine Zidane  Reuters / Juan Medina Livepic
REUTERS

Linker
01. svibanj 2024 10:32