SREĆA NAKON VELIKOG TRIJUMFA

PRESRETNI DINAMOVCI NAKON VELIČANSTVENE POBJEDE 'Možda bi bilo vrijeme da nam dođe Messi'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. kolovoz 2016. 02:28

Bila je to slika koja neće tako lako napustiti sjećanja. Dinamovi nogometaši pohrlili su jedni drugima u zagrljaj, otišli pred navijače, slavili s njima. Orilo se 'Dinamo, Dinamo', domaći su gledatelji već napustili stadion, ostali su, na svim tribinama, samo modri drukeri. Za to je vrijeme Oscar Garcia okupio igrače na centru, neki su plakali, neku slušali trenerovu 'bukvicu'.

- Rekao sam im samo da ne moraju plakati, dali su sve od sebe - kazao je kasnije Garcia, ali pustimo sad njega.

Dok je on govorio, u Dinamovoj svlačionici se pjevalo, skakalo, igrači i stručni stožer bili su u deliriju. Vidjeli smo i suze kod ljudi iz plave delegacije, grljenje, ljubljenje. Ulazio je Dinamo već u Ligu prvaka, ali dugo ne pamtimo toliko emocija, koliko ih je bilo sinoć.

Dugo su, dugo, Dinamovi igrači bili u kabini, među prvima je izišao vratar Eduardo. Bila je to njegova zadnja utakmica za Dinamo, branio je sjajno, spašavao u teškim trenucima.

- Ponosan sam i sretan što smo ušli u Ligu prvaka, istovremeno i tužan što napuštam ovaj projekt. Ali, dobio sam poziv velikog kluba, to je moja zadnja prilika da odem u takav klub i nisam je mogao propustiti. U Dinamu sam proveo prekrasne godine, pamtit ću puno lijepih stvari, a ovoj sjajnoj momčad, odličnim dečkima, želim sve najbolje u Ligi prvaka - rekao je Eduardo koji će već danas put Londona.

Ante Ćorić donio je pomak ulaskom s klupe, bio je igrač preokreta. Jasno da je bio sretan, Liga prvaka će se opet igrati u Maksimiru.

- Počeli smo jako loše, a onda smo u drugom poluvremenu počeli igrati naš nogomet. Vjerovali smo do zadnje minute, naravno, nogomet je nepredvidljiv, da nismo vjerovali ne bismo igrali. Čestitam navijačima, bilo ih je po svih tribinama, rezultat je na kraju fantastičan. Liga prvaka? Svejedno je s kime igramo, možda bi bilo vrijeme da nam dođe Messi, ali, zapravo, nema veze tko će biti protivnik.

Salzburg, Austrija, 240816.
Red Bull Arena.
Uzvratna nogometna utakmica play-offa Lige prvaka, GNK Dinamo protiv FC Salzburga.
Na fotografiji: Marko Rog i Bernardo.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Marko Rog nakon utakmice dao je nagovjestiti da još nije riješio transfer u Napoli.

- Ne, nije još ništa gotovo... Bila je teška utakmica, nisam se ni ja osjećao najbolje, ali na kraju smo slavili i to je najvažnije. Sad svi zajedno čekamo tu Ligu prvaka.

Domagoj Antolić je rekao.

- Ponosam sam što sam kapetan ove momčadi, doveli smo opet Ligu prvaka na Maksimiru, to je ono što smo htjeli. Ne mogu opisati koliko sam sretan, donijeli smo zaradu klubu, mi ćemo biti dio velike scene, čeka nas lijepa jesen. Utakmica je bila napeta, neizvjesna, ali pokazali smo karakter, vjerovali do samog kraja. Ždrijeb? Ne znam, svejedno, možda Barcelona, jer još nije bila u Zagrebu. Iako, volio bih i da nam dođe Juventus s Pjacom i Mandžukićem.

Izlazili su s osmjesima, neki pjevušili, svi zajedno nastavili pjevati u autobusu i hotelu. Bila je to duga noć u Salzburgu, u Zagreb Dinamovi junaci stiži danas poslijepodne, u 18 sati, kad je ždrijeb trebao bi biti trening. Hoće li ga biti, tko zna!

Linker
22. travanj 2024 05:39