Marko Rog
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
SVE JE OTVORENO

ROG JE SPASIO DINAMOVA NADANJA Modri izbjegli poraz od Red Bulla, odluka pada u Salzburgu

U prvom susretu završne runde kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka Dinamo je na Maksimiru pred 15,000 gledatelja odigrao 1-1 protiv Salzburga. Gosti su poveli u 59. minuti golom Valentina Lazara, a izjednačio je Marko Rog u 76. minuti iz jedanaesterca kojeg je sam izborio.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. kolovoz 2016. 13:38

DINAMO - RED BULL 1:1 (Rog 76'-11m / Lazaro 59')

Dinamo (4-1-3-2): Eduardo; Stojanović, Sigali, Benković, Matel; Jonas; Rog, Knežević (od 57. Pavičić), Antolić (od 64. Ćorić); Soudani, Fernandes 5 (od 77. Henriquez -)

RB Salzburg (4-2-3-1): Walke; Schwegler Ćaleta-Car, Hinteregger, Ulmer; Laimer, Bernardo; Wanderson, (od 77. Lainer -), Berisha, Lazaro; Soriano (od 63. Gulbrandsen)

-------------------------------------------------------------------

Marko Rog spriječio je da Bikovi opet nabodu Dinamo na rogove. Činilo se da će nogomet za Modre definitivno postati igra u kojoj uvijek pobjeđuju Austrijanci kad je Lazaro glavom pospremio loptu iza Eduarda, izgledalo je kao još jedan deja vu.

Ako uspoređujemo sve te utakmice protiv Red Bulla, možda je sinoćnje prvo poluvrijeme bilo i Dinamovo najbolje u tim srazovima. Nije ono bilo ni sjajno ni fantastično, ali kad se sjetimo svih onih prijašnjih...

Zapucali su Modri 15 puta prema vratima Walkea, Soudani, Rog i Fernandes bili su u situacijama koje su možda mogli i bolje riješiti, završnica nije bila najbolja. Ipak, najbolju su šansu imali gosti. Nakon kornera Hinteregger je s nekoliko metara pucao glavom, Eduardo maestralno obranio. Jedna od najboljih Portugalčevih obrana otkad je u Dinamu. Baš je počeo dobro braniti sad kad je na odlasku. Pokazala je ta akcija koliko Salzburžani mogu biti opasni, Berisha, Soriano, Lazaro i Wanderson su igrači koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu, u nekoliko su navrata to i prezentirali, no nisu ni oni bili efikasni. Istaknuo se još dvaput Eduardo dobrim obranama. Dinamu je pak nedostajalo raspoloženih igrača. Jedini uz Eduarda koji je odskakao bio je Jonas. Brazilac je pokrivao sve, što bi se reklo, i svoje i njihove. Izbijao je loptu iz šesnaesterca glavom, pa uklizavao na centru, pa udario suparnika po nozi, oduzeo loptu i uposlio svoje napadače.

Antolić i Knežević u srednjem redu nisu bili na toj visini, kapetan je griješio više nego inače, trebao ga je Kranjčar možda i prije zamijeniti. Pripremio je Antolić jednu odličnu priliku gostima, tada nisu zabili. Ali jesu koju minutu kasnije. Dinamo je u tim trenucima padao, lutao, gosti su tu crnu rupu iskoristili.

Soudani i Fernandes bili su odsječeni, ne previše opasni, sve je dakle mirisalo na još jednu austrijsku tragediju. Antolić je s terena ispraćen zvižducima, igrao jest loše, ali takav ispraćaj nije zaslužio. No stroga je zagrebačka publika, često i prestroga. Onda je Rog uzeo stvari u svoje ruke, odnosno noge, donio sam to izjednačenje. I euforiju na tribinama, tako to u Maksimiru ide. Malo zvižduci, pa red pljeska i bodrenja. Inače, prije gola mogao je zabiti Ćorić, našao se u za njega malo neobičnoj situaciji, tako je i reagirao. Bio na drugoj stativi kod prekida, glavom loše pucao. Poslije izjednačenja krenuo je modri napad po drugi pogodak,

Rog se sasvim razbudio, trgnuo je i ostale, međutim najbliže golu bili su Austrijanci. Lainer, sin Cicina suigrača iz Rapida, našao se u matnoj situaciji, ali umjesto u mrežu pucao je preko gola. Mogao je još jednom tuširati Maksimiru, donijeti treću pobjedu Red Bullu u međusobnim susretima u Zagrebu, no ipak, ovoga puta Dinamo je ostao iznad vode. Mogao je slaviti, mogao je izgubiti, moglo je završiti svakako. Ali s obzirom na to da nisu Modri odigrali veliku utakmicu, da su gubili i na kraju izvukli remi, teško se mogu požaliti. Na kraju su zaradili i pljesak. Pred njima je još 90 minuta, u kojima je sve moguće. Srećom, Marko Rog će tu utakmicu još igrati.

-----------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

90+3' - Završena je utakmica u Maksimiru. Dinamo i Red Bull odigrali su 1:1. Odluka o momčadi koja će igrati u skupinama Lige prvaka past će u Salzburgu za tjedan dana.

90+2' - Dinamo opasno živi u ovim trenucima. Red Bull je opasno zaprijetio, ali srećom po modre gola nema.

90' - Posljednja je regularna minuta u tijeku. Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

87' - Sreća za Dinamo. Red Bull je bio u opasnoj situaciji, ali udarac iskosa s desne strane kaznenog prostora odlazi preko gola.

85' - Utakmica ulazi u samu završnicu. Postignuti je gol podigao dinamovce, ali ostaje pitanje hoće li imati snage i za potpuni preokret.

76' - GOOOL! Dinamo se vraća, zabio je Rog iz jedanaesterca.

75' - Srušen je Rog u kaznenom prostoru Red Bulla i sviran je penal za Dinamo. Opravdano, jer ga je Bernardo pokosio.

69' - U redove Dinama uvukla se veliak nervoza. Teško 'modri' organiziraju suvisle akcije.

64' - Kranjčar radi novu zamjenu. Ante Ćorić je zamijenio Antolića koji je ispraćen zvižudima gledatelja u Maksimiru.

59' - GOOOL! Red Bull vodi 1:0, zabio je Lazaro. Dinamo je ispao iz formacije na trenutak, s desne strane je ubacio Wanderson, a Lazaro je zatresao mrežu glavom.

57' - Zamjena u igri Dinama. Pavičić je zamijenio Kneževića.

55' - Kakva pogreška Antolića. Sjurio se Red Bull u kontru, Wanderson je pucao iskosa s desne strane, a Eduardo je uspio obraniti.

46' - Započelo je drugo poluvrijeme.

45' - Najbolju priliku Dinamo je imao u posljednoj minuti prvog dijela. Sjurio se u kazneni prostor, odapeo desnicom iskosa s desne strane, ali Walke je uspio obraniti njegov udarac krajnjim naporom. Sudac je svirao kraj prvog dijela, na odmor se odlazi bez golova.

40' - Sama je završnica prvog dijela. Na Maksimiru gledamo, tvrdu, borbenu utakmicu u kojoj Dinamo dominira u posjedu lopte, ali bez pravih prilika.

32' - Gužva u kaznenom prostoru Dinama. Tukao je Rog iz blizine, a lopta se od bloka odbila u korner.

30' - Sjajna obrana Eduarda. Sada je skinuo udarac glavom Hintereggera iz velike blizine.

27' - Prvi žuti karton na utakmici. Opomenut je Ćaleta-Car.

22' - Ovo je bila najbolja prilika dosad na utakmici. Pucao je Junior Fernandes, iskosa s desne strane s nekih desetak metara i zatresla se mreža, ali s vanjske strane.

20' - U dosadašnjem dijelu utakmice gledatelji na Maksimiru nisu mogli vidjeti prave prilike niti na jednoj strani.

18' - Pokušao je sada Rog iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi visoko preko gola.

13' - U ovim trenucima gosti iz Salzburga su opasno zaprijetili nakon ubacivanja s boka, ali Dinamo se uspio obraniti.

9' - Novi pokušaj Dinama, ovoga puta preko Kneževića, koji odlazi pokraj gola.

8' - Pljesak s maksimirskih tribina za Jonasa. Dinamov igrač je nagrađen za borbenost.

6' - U ovim trenucima gosti iz Salzburga su pokušali zaprijetiti iz kornera, ali dinamovci uspješno blokiraju njihove pokušaje.

3' - Prvi korner za Dinamo. Soudani je bio najviši u skoku, ali njegov je udarac bezopasan.

1' - Započela je utakmica na Maksimiru.

Linker
21. svibanj 2024 15:37