Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
'GORAK TRENUTAK'

'RED BULL SALZBURG SE OSJEĆA PREVARENO' Austrijski mediji prozvali turskog suca: 'Bila je to laka odluka. Poništen je regularan gol'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. kolovoz 2017. 12:13

Dan nakon što je Rijeka izbacila Salzburg u 3. pretkolu Lige prvaka evo kako su austrijski mediji popratili novi neuspjeh njihovog nogometnog prvaka u pokušaju da izbori skupine najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

"Ukupno je Salzburg propustio izboriti Ligu prvaka sada već 12. puta zaredom", piše Kurier.at. Ipak, ističe se da je odluka suca Hüseyina Göceka iz 54. minute kada je poništio gol Reinholda Yaba bila - pogrešna.

"Kombinacija nedostatka sreće i sudačke pogreške izbacila je Salzburg koji sada mora igrati u doigravanju Europske lige. Salzburg je zatresao mrežu dva puta, a turski sudac Hüseyin Göcek oba je gola poništio. Drugi puta u 54. minuti je pogriješio. Rijekin branič Stefan Ristovski bio je u trenutku dodavanja odlučujuće lopte na gol liniji, pa stoga Yabo nije mogao biti u ofsajdu", objašnjava se u tekstu.

Dok je Kurier.at suzdržano i objektivno prenio događaje s Rujevice, Salzburger Nachrichten donosi puno oštriji naslov: 'Red Bull Salzburg se osjeća prevareno'.

Screenshot

U tekstu se objašnjava: "Yabu je poništen regularan gol. Rijekin igrač bio je na gol-liniji i Yabo nije mogao biti u zaleđu. Bila je to laka odluka za suce koji su pogriješili".

"Ovo je bio vrlo gorak trenutak za nas jer sam uvjeren da smo bili bolja momčad i da smo zaslužili ići dalje. Dečki su dali sve od sebe, ali nisu za to nagrađeni", riječi su Salzburgovog trenera Marca Rosea objavljene na službenoj web-stranici austrijskog prvaka.

Linker
02. svibanj 2024 13:26