Antonijo Ježina, Paulo Machado i Domagoj Antolić.
 Ronald Gorsic / CROPIX
KOREKCIJE PRORAČUNA

ŠTEDNJA U MAKSIMIRU Dinamo se silnom prodajom riješio tereta! Evo koliko su 'modri' uštedili...

ŠTEDNJA U MAKSIMIRU Dinamo se silnom prodajom riješio tereta! Evo koliko su 'modri' uštedili samo na plaćama
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 25. kolovoz 2016. 10:27

Andrijašević, Barišić, Boras, Brekalo, Husejinović, Ježina, Lima, Musa, Pjaca, Rukavina, Šovšić, Taravel i Zelenika prezimena su 13 igrača koji su već napustili Maksimir, a očekuje se da će transferi Eduarda i Roga biti potvrđeni do kraja prijelaznog roka, 31. kolovoza.

Godišnje plaće nabrojanih stajale su Dinamo oko četiri milijuna eura, što znači da se vodstvo 'modrih' riješilo 4,000.000 eura obaveznih troškova. Dakako, za neke od nabrojanih dobit će se i odštete, odjednom ili u ratama, što je novac koji će prijeći u aktivu, za nova ulaganja, no sveukupno će se klupski proračun smanjivati, kako je na prošloj Godišnjoj skupštini i najavio predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić.

Prema podacima s Transfermarkta, koji su najtočniji raspoloživi, Dinamo je ovo ljeto dosad potrošio na odštete igrača koje je doveo 2,36 milijuna eura (Majstrovića, koji je koštao 500.000 eura, odmah je posudio Lokomotivi, kao i Zagorca koji je stigao kao 'free agent').

Ukupno je ovo ljeto od transfera uprihođeno 34,050.000 eura, uključujući preostalih pet milijuna od lanjske prodaje Brozovića Interu, a s Eduardom (1,5) i Rogom (16,5) ta bi se svota popela na preko 52 milijuna eura, ode li još poneko, poput Ćorića, možda 1. rujna ispod crte piše brojka od rekordnih 75 milijuna.

Dakako, ne dolazi sav taj novac odmah, veći dio je podijeljen u rate, no Dinamo će i bez Uefinih premija i velikih sponzora imati osiguran proračun za bar dvije sezone unaprijed.

Linker
03. svibanj 2024 10:23