REUTERS
MINMALNE ŠS

ŠTO ZAPRAVO ČEKA BARCELONU Nikada nikome u povijesti nije uspjelo preokrenuti 4:0 u dvije utakmice, evo tko je došao jako blizu u jednoj

Barcelona večeras protiv PSG-a lovi ogromni zaostatak od četiri gola iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka, ali ako je ikada postojala nemoguća misija, pogotovo kad se pogleda povijest, to je onda ova katalonska na Nou Campu
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 08. ožujak 2017. 15:25

Nikada se u povijesti europskih kupova ni jedna momčad nije se vratila nakon što je prvi dvoboj izgubila 4:0, no troje njih uspjelo je nadoknaditi četiri gola minusa iz prve utakmice.

U ugaslom Kupu kupova portugalski Leixoes je 1962. nakon 6:2 poraza kod francuskog La Chaux-de-Fondsa, u uzvratu slavio sa 5:0. Beogradski Partizan je pak 1984. u prvoj utakmici 2. kola Kupa UEFA-e izgubio u Londonu od QPR-a sa 6:2, no u uzvratu su uspjeli senzacionalnim preokretom izboriti prolaz, slavili su sa 4:0.

Borussia M. nadigrala je u madridski Real sa 5:1 i na uzvrat su stigli sigurni u prolazak, no na Santiagu Bernabeuu doživjeli su pravi potop, Kraljevski klub slavio je 4:0 i prošao u četvrtfinale Kupa UEFA-e.

No, ne tako davno vidjeli smo dvije lude utakmice, Newcastle i Arsenal, te Njemačka i Švedska. Topnici i Elf poveli su sa 4:0, a završilo je 4:4.

Linker
30. travanj 2024 20:32