REUTERS
VELIČANSTVENI POTHVAT BARCE

VIDEO: ZBOG NJEGOVOG POGOTKA O ČUDESNOJ VEČERI ĆE SE PRIČATI JOŠ GODINAMA Junak otkrio iz prve ruke: 'Samo sam se bacio, išao sam na sve ili ništa'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2017. 09:04

Barcelona je fantastičnom predstavom pred 100.000 navijača na prepunom Nou Campu svladala PSG 6:1 i tako nadoknadila 0:4 iz Pariza te se plasirala u četvrtfinale Lige prvaka. Jedan od heroja je i Sergi Roberto koji je zabio taj šesti gol u šestoj minuti sudačke nadoknade.

"Bacio sam se na sve ili ništa. Nisam znao jesam li u zaleđu. Jako sam sretan. Imali smo težak zadatak jer smo u završnici morali zabiti tri gola, ali eto uspjeli smo. Pokazali smo kakva smo momčad. Ne predajemo se do samog kraja. Kaže se kako su navijači dodatni igrač, ali ovi naši su danas bili deset igrača više i ovo je na kraju za njih", poručio je Roberto.

No, pravi čovjek preokreta bio je Neymar. U trenucima kada se činilo kako je i Messi izgubio vjeru u mogući preokret, Brazilac je prvo u 88. minuti prekrasno pogodio iz slobodnog udarca, da bi u 90. realizirao penal te u 96. asistirao za pobjednički gol.

"Ovo je najbolja utakmica koju sam ikada odigrao. Bili smo jako blizu četvrtg gola, ali nas je spustio njihov gol. Međutim, čim smo zabili četvrti gol nada se vratila, a znali smo da mi to moćemo jer smo Barcelona. Iza nas je teško razdoblje jer je malo tko vjerovao u povratak nakon 0:4, ali uspjeli smo. Ovo je fenomenalno", poručio je Neymar.

"Ono što smo danas iskusili je spektakularno. Nisu nam davali previše šansi nakon onih 0:4, ali ova momčad je sposobna za velike stvari. Vjerovali smo do kraja iako vam u teškim trenucima mozak krene razmišljati o negativnim stvarima. Međutim, danas smo dobili puno kredita", dodao je Andres Iniesta.

Linker
27. travanj 2024 18:43