BELGA PHOTO JASPER JACOBS / BELGA
UOČI UTAKMICE

LOVRE KALINIĆ U OSVIT OGLEDA PROTIV MEKSIKA Bilo bi nam teško i u najjačem sastavu, ali prikazat ćemo pravi odnos prema svom grbu i puno zalaganje'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. svibanj 2017. 17:41

Hrvatski reprezentativni vratar Lovre Kalinić razgovarao je za službenu stranicu HNS-a, hns-cff.hr, te otkrio razmišljanja o utakmici protiv Meksika, osvrnuo se na ogled protiv Islanda u kvalifikacijama, te progovorio o belgijskoj ligi u kojoj igra.

- Došli smo bez dosta standardnih igrača, ali oni koji su došli žele se pokazati u najboljem svjetlu i otvoriti si put u svojim karijerama. Mladi su i sigurno će pokušati opravdati poziv i dostojno braniti hrvatski dres i hrvatske boje. S obzirom da sam među iskusnijima, pokušat ću im pomoći savjetom i mi stariji ćemo preuzeti odgovornost, odnosno pobrinuti se da rasterećeno pokažu svoje kvalitete - započeo je Kalinić.

Iako je susret s Meksikom prijateljske naravi, Hrvatska ne misli statirati na travnjaku.

- Nismo došli u SAD na izlet, došli smo odigrati utakmicu od velikog značaja. Meksiko je velika momčad, neće nam biti lako, ali napravit ćemo sve kako bismo izvukli pozitivan rezultat. Bilo bi nam teško i u najjačem sastavu, ali prikazat ćemo pravi odnos prema svom grbu i puno zalaganje - izjavio je hrvatski čuvar mreže.

Vremena za uigravanje gotovo da i nije bilo.

- Ne može se složiti momčad u tri ili četiri dana, ali najvažnije je da budemo kompaktni na terenu, posebno s čvrstom obranom i brzim izlascima u napad. U svakoj utakmici se stvari mogu okrenuti na dobru i na lošu stranu - kako je, primjerice, bilo i u Estoniji - ali zato je nogomet i zanimljiv, ne pobjeđuje uvijek bolja momčad. Mislim da ćemo imati svoje šanse i nadam se da ćemo ih iskoristiti - kaže bivši golman Hajduka.

Odmah poslije Meksika, slijedi novi ispit i to daleko važniji.

- Radi se o možda i najlošijem kvalifikacijskom terminu jer su svi umorni na kraju klupske sezone. Očekuje nas nezgodan susret na Islandu, ali imamo snažnu reprezentaciju i pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Imamo igrače, koji bi bili jednako odlični čak i da ne igraju u tolikom broju u završnici Lige prvaka, i to se vidi na terenu. Sve što rade u klubovima donesu među Vatrene, za Hrvatsku igraju punim nabojem. To će napraviti i u Reykjaviku - izjavio je Lovre Kalinić.

Kalinić je u Belgiji svega nekoliko mjeseci, ali je itekako oduševio tamošnju javnost.

- Liga je izrazito jaka, klubovi su izjednačeni, a nogomet je . Tome doprinosi i velika posjećenost, stadioni su rasprodani i to je nama igračima veliki motiv da pružimo sve od sebe. Nagrada mi je velika čast i poticaj za dalje - nisam razmišljao o tome da moram biti najbolji, nego sam želio raditi što mogu - govori hrvatski reprezentativac.

Slično kao i Kalinić, Subašić također nema premca u svojoj ligi.

- Subašiću je to također veliko priznanje. Godinama brani na razini, i sav je njegov rad napokon došao na naplatu. Uz naslov prvaka, ovo pojedinačno priznanje također ima težinu. Što se hrvatskih vratara tiče, dolaze i neki mlađi i ne treba se brinuti - zaključio je Lovre Kalinić.

Linker
03. svibanj 2024 03:32