Ante Čižmić/Cropix
PLANOVI ZA BUDUĆNOST

Maleš: Vukušića ćemo prodati samo ako dođe ponuda koja bi me izula iz cipela!

Antonio Jakoliš želi u Dinamo? To je rekao zato što je saznao da smo pitali za mlađega brata, a ne za njega. Pa on nije standardan ni u svom klubu - kaže Maleš
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. lipanj 2011. 17:49

Predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš odazvao se proslavi Sportskih novosti, dodjeli priznanja juniorima i kadetima u zgradi EPH. Ali njegov je osmijeh bio ponešto kiselkast, obje su titule ponovno Dinamove.

- Nadam se da će dogodine biti malo bolji smiješak - kazao je Hrvoje Maleš.

Maksimirska je jednadžba: uvjeti + kadrovi + organizacija = dominacija. Ekspresno ih mislite prestići?

- Hajduk ne može čekati. Imamo kratkoročne i dugoročne ciljeve. Želimo odmah napraviti vidljiv napredak u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Jednako vrijedi i za prvu momčad. Vjerujemo u generaciju rođenu 1994. i 1995. da će za pet godina ne samo moći parirati Dinamu i osvajati naslove prvaka nego napraviti nešto i na europskoj sceni. Barem ponoviti uspjehe od prije 15-ak godina.

Eh, to bi bilo fantastično za Bijele, tada se "živjelo" u četvrtfinalu Lige prvaka, danas takav domet izgleda kao maštarija. Stvarnost su Vukušić, Sharbini... Dakle, transfer prvog strijelca nije nužnost?

- Nemamo namjeru riješiti se najboljih. Vukušić bi mogao otići jedino da dođe ponuda koja bi me izula iz cipela. Pustit ćemo ga samo bude li se radilo o najvećem transferu u povijesti kluba, ili negdje otprilike u tim gabaritima. Uostalom, njemu će cijena samo rasti kroz europske utakmice koje mu s slijede, a i na pragu je A reprezentacije.

Kako ste doživjeli izjavu Antonija Jakoliša da bi radije u Dinamo nego na Poljud?

- To je rekao zato što je saznao da smo razgovarali s upravom Šibenika i pitali za mlađega brata, a ne za njega. Pa on nije standardan ni u svom klubu. Nismo mu htjeli po medijima podizati cijenu. Zapravo, došao sam isključivo kako bih razgovarao sa Šibenikom vezano za neka dugovanja, a onda su novinari izvukli svoj dio priče. Marina Jakoliša spomenuli smo tek na kratko, a Antonio uopće nije bio tema. Ja sam iz Šibensko-kinske županije, htio sam da napravimo ljudski dogovor i riješimo repove koji se potežu između klubova.

Linker
01. svibanj 2024 12:02