Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
U LOVU NA PRVE BODOVE

MLADA DINAMOVA NADA IMA REALAN RECEPT ZA SEVILLU 'Oni su kandidat za vrh Primere, zatvorit ćemo se, pa na kontre do pozitivnog rezultata'

Zadovoljan sam što više igram, nekoliko puta i po 90 minuta, vratilo mi se samopouzdanje, rekao je veznjak maksimirske momčadi
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 01. studeni 2016. 09:32

Domagoj Pavičić (22) u Hrvatskoj nogometnoj ligi debitirao je još 2012. na posudbi u Lokomotivi, često su ga u razvoju prekidale ozljede, pa je tako, otkako se u veljači 2015. definitivno vratio u Maksimir, tek ove jeseni uhvatio kakav-takav kontinuitet.

U Zaprešiću mu je nedostajalo samo pogodak da bi mu partija bila ocijenjena vrlo dobrom.

- Bila nam je to prilično teška utakmica, kakvu smo i očekivali, no najvažnije je da smo opet dohvatili tri boda, premda nismo baš igrali predobro u Zaprešiću. Teren je bio jako neugodan za pas igru kojoj mi težimo. No, sad se okrećemo sljedećim utakmicama do reprezenativne stanke, Sevilli i Splitu, kazao je kreativni vezist s Jaruna nakon 1-0 protiv Intera.

Novi trener Dinamovih nogometaša Ivajlo Petev u zadnje je dvije prvenstvene utakmice Pavičića od prve minute spario s Machadom, kojeg je 22-godišnjak s Jaruna zamijenio kolo ranije u Koprivnici i bio prevaga u zadnjih pola sata u paru s Jonasom.

Protiv Seville u Zagrebu, pak, u formaciji s tri stopera, Pavičić je bio ispred obrane s Kneževićem, a u 52. minuti zamijenio ga je Jonas. Kad je, pak, protiv Cibalije i Intera umjesto Ćorića ulazio Knežević, Petev ga je spario s Pavičićem, a Machada gurnuo ispred njih, na ‘desetku’. Trenerima se sviđa Domagojeva incijativa, sklonost pravljenju viška igrača, okomitim dodavanjima. Dakako, mora još popraviti fazu defenzive...

- Zadovoljan sam što sve više igram, nekoliko puta i po 90 minuta, vratilo mi se samopouzdanje, veli Pavičić, koji je protiv Lyona i Juventusa odigrali cijele utakmice, a protiv Seville 50 minuta.

- To mi je prvo veliko natjecanje, protiv velikih momčadi, pokušavam svaki sljedeći put biti što bolji.

Dinamo je protiv Seville u Zagrebu imao samo 28 posto posjeda, a s druge strane, ‘modri’ nikad u povijesti nisu u Španjolskoj izvukli ni remi. Čemu se navijači ‘modrih’ mogu nadati?

- Oni su veliki favoriti, pri vrhu su u prvenstvu Španjolske. Bit će opet teška utakmica za nas, no zatvorit ćemo se i ići na kontre te pokušati barem do pozitivnog rezultata, realan je Domagoj.

O razlici među suparnicima u HNL-u te ovima u skupini Lige prvaka i koncentriranosti za suparnike u HNL-u tri-četiri dana uoči europske pozornice Pavičić smatra:

- Nije lako, napornije su nam puno utakmice u Ligi prvaka. Donekle su im blizu derbiji protiv najjačih domaćih suparnika, ali druga su dimenzija suparnici u skupini.

Novi trener polako, ali sigurno upoznaje momčad. U odnosu na prethodnike koje je imao u Dinamu Pavičić o Petevu kaže:

- Traži da svatko drži svoju zonu, inzisira na visokom pritisku, mi ćemo se truditi da to što više ispunjavamo. Idemo korak po korak.

Zagreb, 130816.
Stadion u Maksimiru. 
Utakmica 5. kola Prve MAXtv HNL izmedju GNK Dinamo - NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: Domagoj Pavicic, Ivan Blazevic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Dinamo je kao i lani u situaciji da sustiže Rijeku, osim hrvatskog prvenstva i kupa okupiran je i Ligom prvaka. Razgovarali smo uoči gostovanja momčadi s Rujevice u Kranjčevićevoj...

- Moramo pobjeđivati svaku utakmicu, to je jedini recept. Nadam se da hoćemo, a dolaze nam Riječani i u Maksimir početkom prosinca. No, o tom, potom, poručio je Pavičić.

Linker
19. svibanj 2024 12:32