Gabriele Maltinti / Getty Images
INTERES ZA HR NAPADAČA

MOŽDA NEĆE U KINU, ALI KINEZI ĆE GA KUPITI Vatrena mašina za golove igrat će s malo tanjim novčanikom, no zato će zabijati u pravom europskom velikanu

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 04. svibanj 2017. 15:52

Talijanski velikan Milan pokušat će kupiti hrvatskog reprezentativca Nikolu Kalinića ovoga ljeta, navode neki talijanski mediji. Milanski klub će ovog ljeta uložiti znatna sredstva u osnaživanje igračkog kadra, novca ne nedostaje nakon prodaje kluba Kinezima, a osim Kalinića spominju se još neka imena.

Sportski dnevni list Tuttosport tvrdi da Milanovo vodstvo vidi Kalinića kao zamjenu za kolumbijskog napadača Carlosa Baccu, koji bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napustiti San Siro, a visina odštete bi navodno trebala dosegnuti 35 milijuna eura. Ako to ne zadovolji Fiorentinu, postoji klauzula od 50 milijuna eura, čime bi svaki zainteresirani klub automatski smio pregovarati sa 29-godišnjim napadačem. Osim Kalinića, kao Milanove potencijalne mete spomnju se još zvučna imena poput Aubameyanga i Benzeme.

Kalinić je ove sezone zabio 14 pogodaka u Serie A, a još je pet dodao u Europskoj ligi, gdje je Fiorentina ispala u šesnaestini finala od njemačke Borussije M’Gladbach, pa rastući interes klubova ne treba čuditi. Milanov trener Vincenzo Montella kaže, pak, da je umoran od svih tih špekulacija i izbjegava davati izjave na temu kupovine novog napadača.

Odbio bogatstvo iz Kine

Podsjetimo, Kalinića se i ranije spominjalo u kontekstu Milana, ali i Borussije Dortmund te Napolija, a konkretan je bio kineski Tianjin Quanjin, koji je u siječnju ponudio 50 milijuna eura Fiorentini, koja je, tvrde talijanski mediji, bila spremna prihvatiti tu ponudu, ali do konačnog dogovora nije došlo jer je hrvatski napadač procijenio da mu je bolje ostati u Europi.

Nikola Kalinić je u Fiorentinu stigao prije dvije i pol godine iz ukrajinskog Dnipra za 5,5 milijuna eura, a otad je zabio 32 pogotka u 81 nastupu za Viole. Za Vatrene je zabio 13 golova.

Linker
18. svibanj 2024 01:40