Ante Cizmic / Hanza Media / CROPIX
BIJELI KREĆU U SHOPPING

NA POLJUDU NAJAVILI VELIKE STVARI 'Dovodimo još jednog beka, stopera i veznog'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 30. srpanj 2016. 22:56

Dugo se Mario Branco, sportski direktor Hajduka, Portugalac, "opirao" za intervju, rekavši kako još nema što konkretno kazati. Ruku na srce, imao je pravo. I da će se javiti kad za to dođe vrijeme. Javio se.

Izabrao je termin prije putovanja u Oleksandriju, očito ne misleći kako su dvoboji protiv Ukrajinaca neki poseban Rubikon u stvaranju momčadi ili dojma (ne)uspjeha sezone već nakon 50 dana stručnog rada sasvim nove postave u Poljudu. Kao da je predosjetio laganih 3:0, bio je savršeno miran i siguran:

- Vidio sam vaših deset priča komentara o stanju u našoj momčadi (prije sedam dana, poslije Iasija op. a.) i sve negativno. U redu je kritika, no je li to baš sve tako?! Treba čuti i drugu stranu. Ono što ste nekako gurnuli sasvim sa strane je ono najvažnije, a to je da smo protiv Iasija prošli dalje. Kao i moj Portugal na Euru. Igrao je kao nikad, rekao bih pragmatično, a osvojio je isto kao nikad. Prvak, što nikad prije nije bio! Ranije mu dopadljiva igra nije donosila uspjeh.

Da onda čujemo drugu stranu medalje?

- Kakav je vama bio Iasi?

Talijanski trener Napoli posložio im je čvrsto, grupno djelovanje.

- A kakvi su problemi bili sa Šahterom iz Karagandyja prije dvije godine, ili lani s Estoncima i Koprom? Sve sam pregledao. Ne možete reći da Iasi nije bolji od tih ekipa s kojima se Hajduk lani i preklani mučio? Budite objektivni.

Postanem li problem - odlazim

U redu, ali traži se više i bolje, stoga i jesu bile promjene u vrhu kluba, zbog toga su sve vas i doveli, zar ne?!

- Slažem se, ali tek smo na početku i treba nam vremena. Počeli smo 8. lipnja, danas je još srpanj, prijelazni rok završava 31. kolovoza. U velikom smo poslu.

Ali Hajduk nema vremena. A ovo je centar sezone.

- Što da radimo? Da preokrenemo svijet preko noći? Moj je zadatak postupan... Napisali ste da igramo na pogon igrača iz doba mog prethodnika Vučevića, na pogon Juranovića, Tudora i Ohandze, a ja bih rekao da su to igrači Hajduka, ne Vučevića. Bio bih sretan kad bi dogodine u ova doba netko mogao reći da se igra na pogon igrača koje sam ja doveo.

Jeste li zabrinuti nakon klimavog početka?

- Znao sam da nema novca, ali nisam znao da je financijski problem puno dublji nego što sam pretpostavio ranije.

Eto na, niste znali. Tako se i Pušnik čudi, da je znao da to nije onaj Hajduk iz bajke, možda ne bi ni došao. S istim se problemima sretao i vaš prethodnik Goran Vučević, pa smo ga kritizirali. Kupovao je bez novčanika, bez prava da plaća odštete, sad i vi isto?

- Da, da, sreo sam se s njim, Vučević, fin čovjek. Došao sam, dakle i zatekao 32 profi-ugovora. Bilo je igrača koji su imali ugovor, a nisu uopće igrali. Moram, znači, polako sređivati. Ne možeš jesti kavijar, ako sebi ne možeš ni sardine priuštiti! To morate prihvatiti. Igra je slaba, slažem se, ali je rezultat solidan. Dajte malo vremena da se sve pomalo posloži.

OVDJE MOŽETE PROČITATI ČLANAK U CJELOSTI!

Linker
19. svibanj 2024 11:54