REUTERS/Eddie Keogh / REUTERS
KUCNUO JE TAJ TRENUTAK

NAJBOLJA VIJEST KOJU SU NAVIJAČI TOPNIKA MOGLI DOBITI Apsolutna legenda kluba dolazi spasiti posrnulog diva: 'Bila bi mi velika čast voditi Arsenal'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. ožujak 2017. 13:22

Svake godine ista priča, barem kada je u pitanju Arsenal i odlazak još uvijek aktualnog trenera Arsenea Wengera. Iako su 2014. i 2015. uspjeli stići do naslova u FA Kupu, navijače boli činjenica kako na kantu u Premier ligi čekaju već dvanaest godina kada su osvojili svoj posljednji naslov ne izgubivši pritom niti jednu utakmicu.

Navijači Topnika traže promjene i to pod hitno. Pojačanja dolaze na kapaljku, a i ona koja stignu uglavnom se pokažu kao potpuni promašaj, a daleko od svojih najboljih izdanja su i prve dvije zvijezde kluba i najplaćeniji igrači, a u istom trenutku i najnezadovoljniji, Alexis Sanchez i Mesut Özil.

Legendarni 67-godišnji Francuz, Arsene Wenger već je dvadeset godina na čelu kluba iz sjevernog Londona, bio je jedini ne-britanski menadžer koji je uzeo 'The Double' (FA Premier Ligu i FA kup) u Engleskoj, 1998. i 2002, ostvario je niz uspjeha s Topnicima, ali posljednjih godina ga ne ide.

Arsenal nadolazećeg vikenda igra utakmicu protiv Manchester Cityja, a mediji na Otoku upravo su tu utakmicu označili kao biti ili ne biti za Wengera.

Svakog dana sve se više kandidata spominje u kontekstu njegova nasljednika, a posebno u oči upada jedno veliko ime i prava legenda kluba Thierry Henry koji je trenutačno pomoćnik Robertu Martinezu u reprezentaciji Belgije.

- Bila bi mi velika čast voditi Arsenal, ali ne želim pričati o tome, neke stvari ipak treba poštovati. Poznato je kako Arsenal nosim u srcu, ali teško mi je govoriti jer cijenim Wengera i ne bi bilo u redu kada bi sada pričao o tome. Ništa ne ovisi o meni, ali spreman sam učiti.

Valja napomenuti kako je Henry za Arsenal u 400 odigranih utakmica postigao 228 pogodaka.

Linker
05. svibanj 2024 03:33