NAJMLAĐI DINAMO

Napadačka 'modra' nada, Fran Brodić, već je 'srušio’ Halilovića i Kovačića!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. siječanj 2013. 21:56

U sjeni priča o pojačanjima, na Dinamovim pripremama u Turskoj rađat će se jedna sasvim drukčija paralelna priča. Naime, uza sve te probleme ostalo je pomalo nezapaženo da je prema Beleku otputovala vjerojatno najmlađa Dinamova momčad u povijesti. Prosjek godina 25 igrača koje Jurčić trenutačno ima na raspolaganju jest - 22,64 godine.

Uistinu, teško se sjetiti kad je Dinamo bio tako mlad, a pogotovo se teško sjetiti da je na pripreme prve momčadi išao mladić od 16 godina i jedan dan. Fran Brodić, najveća Dinamova napadačka nada, prvi je seniorski trening s prvom momčadi odradio s nepunih 16 godina. Nadmašio je time i Kovačića i Halilovića.

- Brodić je definitivno najveći napadački potencijal koji je prošao kroz Dinamovu školu u zadnje vrijeme. Tehnički je besprijekoran, a već sad potpuno miran u završnici. On bi trebao biti Dinamova budućnost - rekao je Jozo Bandić, trener Dinamovih kadeta, kroz čije su ruke prošli mnogi mladi igrači u zadnjih devet godina koliko radi u maksimirskoj omladinskoj školi. Od petorice klinaca koje je Jurčić poveo u Tursku, Bandić je trenirao četvoricu.

- Šimunović je već sad igrač za prvu momčad, on bi se mogao dokazati već ovoga proljeća. Tu je i drugi stoper Jedvaj, kao i Čalušić, kojega nisam trenirao, pa napadač Kolar, koji puno trči, igra obranu, podsjeća me na Olića. Sve su to odlični mladi igrači. I zašto ne bi već sad igrali u prvoj momčadi, to bi im sigurno bio poticaj, kao i poruka drugim mladim igračima koji dolaze nakon njih. Uostalom, ta je generacija prije nekoliko godina u Stuttgartu pobijedila Borussiju iz Dortmunda za koju su tada igrali Götze i Schmelzer, bilo je 3:1. Ako vani klubovi daju priliku mladim igračima, zašto bi to kod nas bilo čudno - kaže Bandić.

U Dinamu je to uvijek vječna dvojba, kojim putem krenuti? Graditi momčad od igrača iz svoje škole, kupovati po inozemstvu, ili pokušati složiti kombiniranu momčad, ono što nemaju kući kupiti vani. Ovaj zadnji put je najčešći i najizvjesniji, uostalom, Dinamu je sad Liga prvaka cilj, letvica je postavljena visoko i sigurno će trebati dovesti neko iskusno, provjereno ime. Međutim, u Jurčićevim vizijama mladi zauzimaju vrlo važno mjesto...

Linker
19. svibanj 2024 16:18