Tom Dubravec/CROPIX
DINAMOV PUT BEZ NADE

Neka ga vide bogati kupci: Čačić razmišlja o Alenu Haliloviću od prve minute na Dragau!

Piše: ArhivaObjavljeno: 21. studeni 2012. 17:27

Bili su to tužni svatovi... Tako je nekako izgledao ispraćaj Dinama u novu europsku avanturu. Porto najedanput, eto, “nisu htjeli” vidjeti svi oni silni “modri u srcu” koji će sa skupštinske govornice glasno poručiti da je to njihov Dinamo, ali na Ligu prvaka ne idu jer bi sada put morali platiti - iz vlastitog džepa . I kakva je slika na Plesu nakon Mamićevog dekreta da više nema putovanja na klupski račun? Zapravo sjajna, jer je realna i pokazuje koliko je krhka ta ljubav onih glasnih potrčkala koji su Dinamo voljeli samo dok im se plaćalo da im guzica vidi puta. Tko je u charteru? Izuzev onih koji tamo moraju biti, tek gradski ministar kulture Duško Ljuština.

Pustoš na Plesu

Da, vidjeli smo i Vecu Bergmana, ali član IO Dinama sam je platio putovanje redovnom linijom. Za razliku od nekih drugih koji su do sada imali običaj po europskim destinacijama voditi i užu familiju, a radno vrijeme u klubu im završava i prije nego pukne top s Griča...

Kako bilo, nakon jubilarnog desetog poraza u skupini Lige prvaka, u Dinamo vjeruju još samo fanatici. Čini se da su vjeru izgubili i sami igrači pa idu, eto, s, nazovimo to motivom, primiti što manje...

- Nije baš tako. Nemamo problema sa samopouzdanjem - tvrdi Mateo Kovačić.

Ali za neke je stvari ipak još zelen jer ga je demantirao već ranije dio svlačionice. I on je potom malo okrenuo ploču. Prema časti.

- Svima nama čast je igrati u LP. Čini se kako je najveći problem što se nismo navikli na ovakve utakmice i taj pritisak koji one nose - detektirao je Kovačić čija je forma razlog za optimizam.

Ako je itko svojim igrama blizu europskim limitima, onda je to definitivno “mali” Kova, koji više i nije tako mali. Godina prilagodbe je iza njega i sada se očekuje eksplozija. A uz dobrog Kovačića na sredini terena, i svi ostali izgledaju puno bolje...

Klinci vode igru

Ipak, najbolja priča koja se nazire na Dragau, ako je vjerovati glasini koja se pojavila nakon treninga Dinama u ponedjeljak, jest ona da Ante Čačić razmišlja o Alenu Haliloviću od prve minute.

Nadamo se kako se trener Dinama nije predomislio, jer Alen Halilović zadovoljava sve uvjete. Mlad je, i dovoljno nogometno drzak. O talentu valjda je više suvišno pričati.

Alena treba pokazati svijetu, a valjda nema bolje pozornice od Lige prvaka. Osim toga, protiv Zadra je ponovno pokazao kako je s pravom među odabranima.

Naravno, Ante Čačić nije htio otkriti koga će poslati na travnjak.

- Blizu sam odluke, ali pričekajmo još malo - nasmijao se Dinamov strateg koji se nada da su iz dosadašnjih utakmica njegovi igrači ponešto i naučili.

- Svjesni smo da sve ovisi o Portu, ali na nama je da budemo bolji nego smo to bili u prošlim utakmicama. Pokazali smo da s mladom momčadi rastemo iz utakmice u utakmicu - ostao je zagonetan Čačić. Svjestan je da protiv Porta nema što izgubiti, ali zato može jako puno dobiti. A boljeg uloga za to od Halilovića i Kovačića od prve minute - nema. Kada smo već izgubili sve iluzije da Dinamo može do proljeća, onda neka barem Halilović i Kovačić steknu iskustvo. Za neka bolja vremena. I za neke druge momčadi?

Linker
19. svibanj 2024 07:20