CROPIX
SAMO DA NE BUDE NEREDA

NEMA SMISLA, ALI IZBJEGAVANJE NOVINARA SE NASTAVLJA Glavni junak velike pobjede 'zbrisao', Šuker otkrio: Morate shvatiti zašto smo zatvorili tribinu..

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. studeni 2016. 09:26

Čudni su ti naši nogometni reprezentativci. Kad god stignu pokušaju izbjeći novinare pa su to, eto, napravili i jučer nakon utakmice. I to većina njih. Kad su dolazili na okupljanje ulazili su u hotel "As" na sporedni ulaz a jučer su doduše izlazili na glavni ali onako svi skupa u koloni, jedan za drugim da ih novinari ne stignu zaustaviti niti ništa pitati.

Tu i tamo su predstavnici sedme sile uspjeli nekoga primiti za rukav, ali takva "igra" ipak bi se trebala događati što manje puta jer zaista nema smisla na taj način se ponašati prema navijačima hrvatske reprezentacije i kompletna javnost. Vatreni bi trebali znati da se svojim izjavama obraćaju onima koji ih vole, svojim navijačima i to bi im uvijek trebalo biti u glavi.

Tako smo eto, zbog grupnog i brzog izlaska hrvatskih reprezentativaca iz svlačionice ostali bez izjave junaka utakmice Marcela Brozovića. Šteta, mogao je heroj pobjede nad Islandom kazati nešto o vjerojatno svojoj najboljoj partiji za reprezentaciju.

A evo što smo čuli od onih koji su ipak stali ispred novinarskih mikrofona.

Bila je to dosta teška utakmica, po dosta teškom terenu. Iznimno je bitno što smo pobjedili, važno je da smo na prvom mjestu ljestvice. Islanđani su jako napredovali u posljednje tri godine. To je puno bolja reprezentacija nego što je bila prije, iako mislim da bi s njima lakše izašli na kraj da je travnjak bio bolji - kazao je Vedran Ćorluka, te dodao:

- Na dobrom smo putu prema Rusiji, imamo prvu meč loptu u ožujku protiv Ukrajine, nadam se da ćemo je iskoristiti. U velikoj smo prilici a mislim da smo protiv Islanda svi pokazali koliko nam je stalo otići na to Svjetsko prvenstvo.

Luka Modrić kazao je kako je utakmica bila zahtjevna a da je Hrvatska zasluženo došla do pobjede.

- Teren je bio dosta težak, a ja sam se vratio tek nakon ozljede pa nisam bio spreman za svih 90 minuta. Itekako je bitno da smo uzeli ova tri velika boda a nadam se da više nikada nećemo igrati bez gledatelja.

Josip Pivarić također je kazao kako je ogled s Islanđanima bio težak i naporan i da se do pobjede nije došlo lako.

- Bilo je mnogo duela, skokova, ali dobro smo se pripremili za Island. Odradili smo sve onako kako smo se dogovorili, na njihovu agresivnost i organiziranu igru odgvorili smo sa još više agresivnosti, zasluženo smo pobjedili, bili smo bolji.

O tome kako je trijumf nad Islanđanima jedan veliki korak prema Rusiji govorio je i Šime Vrsaljko.

- Naravno, ništa nije gotovo. Međutim pobjeda nam je zaista otvorila put prema SP-u. U svaku slijedeću utakmicu trebamo ući ovako kako što smo ušli protiv Islanda, dakle s maksimalnom angažiranošću. Nadam se da ćemo na slijedećoj utakmici koju ćemo igrati u kvalifikacijama imati publiku na tribinama jer zaista je grozno igrati u ovakvom okružju, rekao je Vrsaljko.

Domagoj Vida prvo je čestitao svim svojim suigračima a onda je rekao:

- Važna pobjeda. Bila je dosta teška utakmica, igralo se bez gledatelja, mislim da je to njima više odgovaralo. Island je bio spreman za "fight", ali najbitnije je da smo uzeli tri boda, da smo prvi u grupi, i sigurno koračamo prema Rusiji.

---------------------------------------------------------------------

Predsjednik HNS-a Davor Šuker bio je sretna lica i jako zadovoljan pobjedom.

- Svih 90 minuta bio sam pomalo napet, ali na kraju se sve super završilo, uzeli smo važna tri boda i ova pobjeda je odskočna daska prema Rusiji. Još naravno, nije sve gotovo. Bit će dosta aktivnosti u slijedećem vremenu prijateljskih utakmica, turneja u Kini, utakmica s Ukrajinom... Čestitke svima. Morate nas shvatiti zašto smo "zatvorili" tribinu protiv Sjeverne Irske, moramo paziti da nam se ne dogodi nešto neugodno jer protiv Ukrajine želimo imati navijače na tribinama i prekrasnu nogometnu atmosferu - kazao je Šuker.

Linker
13. svibanj 2024 07:59