Ian Walton/Getty Images
POSAO KOJI POMIČE GRANICE

NEYMAROV NESTVARNI TRANSFER 'POSVAĐAO' I VELIKE PREMIERLIGAŠKE RIVALE Mourinhu je to normalno, Klopp u nevjerici: 'Ne razumijem to'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. kolovoz 2017. 10:39

Neymarov ludi transfer iz Barcelone u PSG koji bi trebao biti realiziran do kraja tjedna podijelio je ne samo navijače već i trenere. Dok jedni staraju da je visina odšteta apsurdna, drugi u tome ne vide neki problem.

Naime, visina odštete od 222 milijuna eura nije ni najmanje iznenadila menadžera Manchester Uniteda Josea Mourinha koji je prošle godine iz Juventusa doveo Paula Pogbu za 104 milijuna eura.

"Kada smo platili taj iznos za Paula rekao sam da on nije skup. Skupi su oni koji dođu do neke vrijednosti bez određene kvalitete. Za 222 milijuna eura ne mislim da je Neymar skup", objasnio je Mourinho i dodao:

"Mislim da je skup u svjetlu činjenice da ćemo sada imati sve više igrača koji će vrijediti 100 milijuna funti, 80 milijuna funti i 60 milijuna funti. Mislim da je to problem. Neymar je jedan od najboljih nogometaša svijeta, komercijalno je užasno jak i sigurno je PSG mislio na to. Zato mislim da Neymar nije problem, nego su problem posljedice koje će uslijediti nakon Neymara", rekao je Mourinho.

S druge strane, Mourinhov kolega na klupi Liverpoola Jürgen Klopp kritizirao je cjelokupni posao i izrazio sumnju u učinkovitost UEFA-inog Fair Playa.

"Postoje klubovi koji mogu platiti takve odštete poput Manchester Cityja i PSG-a. Svi to znaju. Mislio sam da je svrha fair playa spriječiti da se takve stvari događaju. To je zapravo samo prijedlog, a ne pravilo. Ne razumijem to i zaista ne znam kako se to može dogoditi", objasnio je Klopp.

Linker
05. svibanj 2024 01:58