Laurence Griffiths/Getty Images / Getty Images
RAKITIĆA MUČI FAIR-PLAY

NIJE NA RAZINI RONALDA, MESSIJA I DRUŠTVA, ALI NIJE NITI ZA BACITI Otkrivamo koliko zarađuju Vatreni, Luka Modrić nedodirljiv

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. prosinac 2016. 16:40

Marcelo Brozović konačno je potpisao ugovor s Interom koji je dogovoren još krajem kolovoza. Već tada smo pisali da bi mu po novom na račun trebalo sjesti oko 3 milijuna eura godišnje neto, međutim Frank de Boer bio je skeptičan prema hrvatskom reprezentativcu, koji je njemu pak davao do znanja da nije trener za Crno-plave i posao koji je dogovoren između Uprave i Brozovićevih zastupnika čekao je zaključenje.

Dogodilo se, eto, tek nakon odlaska Nizozemca. Potpisao je na pet godina, službena plaća mu je 2,5 milijuna eura godišnje neto, ali ima i vrlo izvjesno ostvarive bonuse koji će cifru dovesti do otprilike tri milijuna. Objavljena je i odštetna klauzula koja je 50 milijuna eura.

Rakitića muči fair-play

Brozović je tako drugi Vatreni koji je tijekom jeseni izvan prijelaznog roka pojačao konto, prije je to napravio Luka Modrić u Realu. Veznjak Kraljevskog kluba, ionako najbolje plaćeni Hrvat, sada ima godišnje 7 milijuna eura. Također, dakako, i bonuse koji ga mogu podignuti i do osam. Nije to na razini top ugovora u Madridu, Ronalda i Balea, ali nikad nitko od naših nije toliko zarađivao u nogometu.

NAPLES, ITALY - DECEMBER 02:  Marcelo Brozovic of Inter during the Serie A match between SSC Napoli and FC Internazionale at Stadio San Paolo on December 2, 2016 in Naples, Italy.  (Photo by Maurizio Lagana/Getty Images)
Maurizio Lagana/Getty Images
Marcelo Brozović

Kako je i red, realovca prati barcelonista, Ivan Rakitić igra za 4,5 milijuna eura i ima načelni dogovor da će sklopiti i unosniji kontrakt kad se Kataloncima otvori ta opcija, a da ostanu u granicama financijskog fair-playa. Broncu oko vrata nosi Vedran Ćorluka, on se ljetos dodatno obvezao moskovskom Lokomotivu što naplaćuje 4,2 milijuna eura godišnje.

Mario Mandžukić ima bajoslovne kombinacije u Kini i bude li mu novac prioritet mogao bi prije ili kasnije na Daleki istok. Jer napadač Juventusa u Torinu igra za 3,5 milijuna eura godišnje, što je mnogo, ali očito da je u prigodi zarađivati i više. Otprilike jednak novac “kapa“ i Dejanu Lovrenu u Liverpoolu, prema neslužbenim informacijama.

REUTERS/Giorgio Perottino
REUTERS

Ispred Perišić i Kovačić

U Premier ligi lova leti zrakom, tamo su ugovori čudesni, a gotovo svi igrači bogataši. U Italiji ili Njemačkoj, pa više ni Ukrajini, nije tako, zato je podosta Hrvata koji igraju u državnom dresu na ciframa od milijun do dva milijuna Eura. Andrej Kramarić je u Hoffenheim stigao iz Engleske, to mu je dalo prenost kod pregovora o plaći. Jer morali su poštivati razinu na kojoj je bio u Leicesteru.

Mateo Kovačić u Realu ima 2,8 milijuna, on i Ivan Perišić sa 3 milijuna (kako je za njega objavila Gazzetta dello Sport) jedini su još ispred Brozovića. Dakako, i u njihovim ugovorima postoje bonusi.

Linker
08. svibanj 2024 10:11