Foto: Duje Klaric / CROPIX / CROPIX
OSAM MILIJUNA EURA?

NIKOLA VLAŠIĆ NA METI JOŠ JEDNOG VELIKOG EUROPSKOG KLUBA Svidio se slavnom treneru, sprema se veliki posao u Hajduku!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. kolovoz 2017. 12:11

Nikola Vlašić na meti je Evertona! Vijest je dakako neslužbena, ali dolazi iz poprilično upućenih izvora i navodno je jako blizu od realizacije, jer su Englezi već poduzeli prve korake i objavijestili Hajduk da traže službene pregovore.

Vlašić je u dvije utakmice protiv engleskog suparnika u pretkolu Europske lige ostavio snažan dojam na Evertonova menadžera Ronalda Koemana, što nije ni čudno, jer doista je obje odigrao sjajno. Koeman je vidio igrača koji lakoćom stvara višak na terenu, koji sjajno izlazi iz teških duela, koji odlično barata loptom s obje noge, a krase ga eksplozivnost i startna brzina. A sve su to osobine igrača koji su u Engleskoj danas jako traženi.


Football Soccer - Europa League - Playoffs - Everton v Hajduk Split - Liverpool, Britain - August 17, 2017   Hajduk Split's Nikola Vlasic in action with Everton's Idrissa Gueye and Tom Davies   Action Images via Reuters/Jason Cairnduff
Action Images via Reuters/Jason Cairnduff / Action Images via Reuters

Napad na titulu

Naravno da nema igrača na Poljudu koji nije na prodaju, a Vlašićeva cijena teško može biti manja od osam milijuna eura, jer na Otoku klubovi imaju novca, a i Everton je u ovom prijelaznom roku već potrošio 150 milijuna eura. Onda mu računaju u Hajduku ne bi trebao biti problem dodati još osam, ili eventualno deset milijuna za igrača koji im se svidio u izravnom duelu, pred očima trenera i čelnika kluba.

Zanimljivo, Vlašićev ostanak je ono što je Hajduk do jučer primarno želio i to iz dva jasna razloga. Prvi je borba za naslov prvaka, što je najveći cilj koji ej ostao nakon ispadanja iz Europe. Igranje Europske lige bio je temeljni cilj Hajduka u ovoj sezoni i premda Bijeli nikada u recentnoj povijesti nisu bolje izgledali, europsku jesen nisu dosegli. Naslov prvaka zaliječio bi rane, kreirao toliko željeni iskorak. Europu u skupini nisu Bijeli igrali sedam godina, ali naslova prvaka nisu se domogli već dugih 12 sezona. Osvoje li, na primjer, titulu sljedećeg ljeta, bit će to post od 13 godina.

Za šampionsku utrku Vlašić je u ovom trenutku najvažnija karika. Vlašić kakvog smo gledali u posljednjih šest mjeseci, praktički od dolaska Carrilla. Španjolac je adut Bijelih u ovoj priči, jer Vlašić je bitno napredovao otkada je Carrillo zasjeo na klupu Hajduka. Na Poljudu je stoga skovan jednostavan plan. S Carrillom i Vlašićem napasti titulu čime bi se Vlašić logično domogao i reprezentacije, odnosno nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. To je, dakako, plan o kojem tek treba “obavijestiti” konkurenciju u HNL-u i izbornika Čačića, ali nije plan neostvariv. Ili, preciznije rečeno, krajem kolovoza doima se kao cilj koji se može realizirati. Produžiti ugovor, boriti se za titulu, dodatno afirmirati Vlašića reprezentativca i onda krenuti u povijesni posao.

Sve će to međutim pasti u vodu javi li se Everton s dovoljno argumenata na službenoj ponudi.

SVE PROČITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH!

Linker
04. svibanj 2024 04:48