Dani Olmo

 RONNY HARTMANN/Afp
PEH ZA ŠPANJOLCA

Dani Olmo prošao gore nego se mislilo, čeka ga dugačka pauza: ‘Teško je ovo prihvatiti‘

Zbog ozljede ramena koju je dobio u utakmici Kölna i Leipziga, Olmo ove godine više neće igrati
Piše: HinaObjavljeno: 30. listopad 2023. 14:22

Bivši igrač zagrebačkog Dinama i aktualni španjolski reprezentativac Dani Olmo, morat će propustiti sve utakmice RB Leipziga do kraja kalendarske godine zbog teške ozljede ramena koju je zadobio u subotnjem prvenstvenom dvoboju protiv Koelna.

Olmo je ušao u igru u 63. minuti, ali je samo sedam minuta poslije morao napustiti igru, nakon sudara s igračem Kölna Lucom Kilianom u kojem mu je iščašeno rame. Bio je to tek njegov treći nastup, nakon što je više od mjesec dana izbivao zbog ozljede koljena.

- Bili smo sretni što nam se vratila osoba koja svojom nazočnošću može promijeniti zbivanja na terenu - rekao je trener RB Leipziga Marco Rose.

U nedjelju su iz kluba priopćili da će Olmo morati "izbivati nekoliko tjedana", ali je u ponedjeljak, na konferenciji za medije uoči utakmice njemačkog Kupa u Wolfsburgu, trener Rose rekao da 25-godišnji španjolski veznjak više neće zaigrati u ovoj kalendarskoj godini.

- Dani Olmo momčadi donosi mirnoću, ritam i kontrolu. Može asistirati i postizati golove, što ga čini nezamjenjivim i ključnim igračem za nas. Naravno da je teško prihvatiti njegovo izbivanje - rekao je Rose te dodao:

- Unatoč tome, uspijevali smo pobjeđivati i bez njega. Imam puno povjerenja u momke i u kvalitetu našeg sastava.

Rose je rekao da će Olmo biti podvrgnut dodatnim pretragama te da će tražiti i "drugo mišljenje" liječnika, nakon čega će biti utvrđeno hoće li za saniranje ozljede biti potreban operativni zahvat.

Linker
28. svibanj 2024 06:55