DAMIR KRAJAC Cropix
REAKCIJE NAKON UTAKMICE

Izbornik nahvalio Dinamovog ‘džokera‘, oglasio se i sam strijelac jedinog gola za BiH

U utakmici 3. kola skupine 3B Lige nacija reprezentacija BiH remizirala je u Podgorici sa Crnom Gorom 1:1
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 12. lipanj 2022. 10:50

Goste je, pred otprilike 8000 gledatelja na podgoričkom Gradskom stadionu, u vodstvo doveo Luka Menalo. Dinamov krilni napadač ušao je na poluvremenu i nakon 16 minuta provedenih na terenu iskoristio lošu reakciju gostujuće obrane te prizemnim udarcem matirao vratara Crne Gore Milana Mijatovića.

U 77. minuti domaća momčad je izjednačila. Adam Marušić je pucao s vrha kaznenog prostora, lopta se odbila od obrambenog bloka i promijenila putanju te prevarila bosanskog golmana Ibrahima Šehića. Gol je bio pripisan bočnom igraču Lazija, a rezultat (1-1) se do kraja nije mijenjao.

Bosna i Hercegovina je trenutno vodeća reprezentacija skupine s pet bodova, ispred Finske i Crne Gore koje imaju po četiri. Na posljednjem mjestu nalazi se Rumunjska s tri boda.

- Čestitam momcima na zalaganju. Većinu poluvremena smo stvarali šanse i poveli s 0-1, a onda primili nesretan gol za 1-1. No, dobro, to je nogomet. Imali su i oni sjajnih situacija, pogodili su okvir gola. Uvijek kad napadate, postoji mogućnost da vam kontranapadi naprave probleme. Žao mi je, ali uzeli smo jedan bod, rekao je izbornik BiH Ivajlo Petev nakon utakmice i pohvalio nastup Dinamovog igrača.

- Svaki igrač mora dati sve od sebe. Bio je plan da krenemo ovako, a s izmjenama smo unijeli novu energiju. Imamo dva sjajna džokera koji su nam od velike koristi – to su Menalo i Prevljak.

Oglasio se i strijelac jedinog gola za BiH.

"Lijepo je ispalo, iako bi bilo još ljepše da smo dobili, ali nažalost nisamo sačuvali vodstvo. Odlično je za momčad što igrači s klupe daju golove. Svi samo jako umorni i mislim da je to jedan od razloga što igrači koji ulaze s klupe daju veliki doprinos", rekao je Menalo.

Linker
08. svibanj 2024 20:22