Joachim Loew

 FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
OPET U NOGOMETU

Joachim Loew se vraća: ‘Previše je zabavno biti unutra! Ponovno sam motiviran, što nije bio slučaj prije‘

‘Želim iskusiti promatranje Svjetskog prvenstva kao gledatelj. To je razlog zašto još nisam prihvatio neku ponudu‘
Piše: HinaObjavljeno: 23. listopad 2022. 22:32

Nekadašnji izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Loew izjavio je da se osjeća spreman za novi angažman u nogometu.

Loew je 17 godina bio dio stručnog stožera njemačke reprezentacije, prve dvije kao pomoćnik Juergena Klinsmanna, a od 2006. do 2014. kao izbornik. U njegovom mandatu Nijemci su najveći uspjeh postigli 2014. u Brazilu, kad su postali svjetski prvaci pobijedivši u finalu Argentinu predvođenu Leom Messijem, golom Marija Goetzea u produžetku.

Osim toga, Nijemci su na SP-u 2010. u Južnoafričkoj Republici osvojili treće mjesto, poraženi su u finalu Eura 2008. od Španjolske, a 2012. i 2016. su dogurali do polufinala.

Loew je odstupio nakon Eura 2021., a na njegovo je mjesto došao njegov nekadašnji pomoćnik u reprezentaciji i dotadašnji trener Bayerna Hansi Flick.

"Već sam imao namjeru ponovno prihvatiti posao u nogometu. Previše je zabavno biti u tom sportu. Ponovno sam motiviran kad gledam nogomet, što nije bio slučaj u mjesecima prije toga", izjavio je Loew u razgovoru za novo izdanje magazina Kicker.

No, Loew neće žuriti s preuzimanjem nove dužnosti.

"Želim iskusiti promatranje Svjetskog prvenstva kao gledatelj izvana. To je razlog zašto još nisam prihvatio neku ponudu", otkrio je Loew.

Svjetsko prvenstvo, kojem je domaćin Katar, bit će odigrano od 20. studenoga do 18. prosinca ove godine.

Linker
01. svibanj 2024 00:52