Arda Turan je trenutno trener Galatasarayja

 Aa/Abaca Press/Profimedia
POČELO SUĐENJE

Miljenik nacije ostao bez goleme svote novca, prevarili su ga na perfidan način: ‘Sve je nestalo u trenu‘

Mnogi su nogometaši uložili u sporni fond privatnog bankara, a najviše je izgubio nekadašnji igrač Barcelone
Piše: SNObjavljeno: 23. studeni 2023. 14:12

Bankarske prevare učestale su u cijelom svijetu, a u jednoj takvoj su u Turskoj bez velikog novca ostale mnoge nogometne zvijezde. Sve je organizirao Seçil Erzan, direktor jedne privatne banke, a bez najveće količine novca je ostao Arda Turan.

Bivši nogometaš Atlética i Barcelone, a aktualni trener Eyüpspora je u projekt kojeg mu je predložio Erzan uložio gotovo 14 milijuna dolara.

- Erzan mi je rekao da će zarada u njegovom fondu biti proporcionalna uloženom pa sam mu dao 13 milijuna i 900 tisuća eura. Dobio sam neku potvrdu s bankovnim pečatom i potpisom. On me je prevario i uništio sav moj novac koji sam godinama stvarao. Sva moja ušteđevina je nestala u trenu - ispričao je na sudu Turan.

Među prevarenim nogometašima je i Emre Belözoğlu koji je izgubio 3 milijuna i 300 tisuća dolara.

- Igrao sam nogomet 23 godine, trener sam posljednje dvije, a za svoju obitelj se brinem od kada sam imao 13 godina. Prevario me je i pronevjerio cijelu moju ušteđevinu - ispričao je Belözoğlu koji sada vodi Ankaragücü, a između ostalih je igrao za Atlético, Inter i Newcastle.

Prevaren je i Emre Çolak koji je s bratom Emrahom uložio 3 milijuna i 212 tisuća dolara. Urugvajac Fernando Muslera, koji od 2011. igra za Galatasaray, je izgubio 1,2 milijuna eura, kao i još neki drugi nogometaši, aktualni i bivši, te momčadi.

Linker
08. svibanj 2024 10:27