Ulmer/imago Sportfotodienst/profimedia
ČUDESAN POTHVAT

Modrić ‘skinuo‘ apsolutnu legendu Real Madrida: ‘Sad nazovite nagradu po njemu‘

Hrvatski Maestro najstariji je igrač ikad koji je nastupio za Madriđane u europskim natjecanjima
Piše: SNObjavljeno: 01. svibanj 2024. 07:24

Bayern i Real Madrid odigrali su prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka neriješenim rezultatom 2:2. Luka Modrić susret na Allianz Areni započeo je s klupe, a u igru je ušao u 75. minuti utakmice umjesto Judea Bellinghama.

Tim pothvatom postao je najstariji nogometaš koji je igrao u europskim natjecanjima za madridski Real i tako "skinuo" rekord legendarnog mađarskog golgetera Ferenca Puskása. Modrić je u utorak imao 38 godina i 234 dana te je pet dana stariji nego što je bio Mađar 17. studenog 1965. godine kada je Real igrao protiv Kilmarnocka.

image
Ulrich Wagner/imago Sportfotodienst/profimedia

Ovim pothvatom također je pretekao Roberta Carlosa po sveukupnom broju utakmica za Madriđane te se sada nalazi na 14. mjestu svih vremena i na petom mjestu ako se gleda samo Liga prvaka.

Ako će htjeti postati najstariji nogometaš Reala u povijesti (sva natjecanja), morat će produžiti ugovor s Kraljevskim klubom jer 9. rujna puni 39 godina, a ovaj rekord također drži Puskás s 39 godina i 36 dana.

Korisnici na Twitteru i Redditu ponovno uglas hvale Modrićevu dugovječnost i sposobnost igranja na najvišoj razini za najveći svjetski klub. Jedan je ispod objave Fabrizija Romana ponudio originalnu ideju.

"Sad nazovite nagradu po njemu", stoji u komentaru, dok drugi nadodaje: "Neizbježan je. I dalje izgleda fantastično".

Linker
01. svibanj 2024 07:36