Rashford u izlasku (fotografija iz prošle godine)

 Agem/backgrid/backgrid Usa/profimedia
TEN HAG ĆE POLUDJETI

Neviđen bezobrazluk zvijezde Uniteda: propustio trening, otišao u noćni klub pa javio da je bolestan

Marcusa Rashforda čeka velika kazna zbog kršenja klupske nediscipline
Piše: SNObjavljeno: 28. siječanj 2024. 09:53

Marcus Rashford (26) ponovno je glavna tema naslovnica engleskih medija. Kako ove sezone ne uspijeva ispuniti statistički učinak prijašnjih sezona, sve je više na meti kritika zbog prikazanog na terenu, ali i nediscipline kojoj je bio sklon u više navrata.

Po pisanju Suna, Rashford je u petak javio da je previše bolestan da bi trenirao, nakon što je prethodne večeri viđen u noćnom klubu u Belfastu. Vjeruje se da je bio u Sjevernoj Irskoj kako bi vidio svog prijatelja i bivšeg suigrača iz akademije Ro-Shauna Williamsa, koji je potpisao za tamošnji Larne FC.

Zanimljivo je kako je Erik ten Hag na konferenciji za medije pred utakmicu protiv Newporta u FA Cupu otkrio da je Rashford bio bolestan i da nije mogao trenirati. Ovo nije prvi put da je mladi napadač engleske reprezentacije sankcioniran zbog svog ponašanja. U prosincu 2022. Ten Hag je izbacio Rashforda iz početne postave protiv Wolvesa nakon što je prespavao i zakasnio na sastanak, dok je nakon poraza u gradskom derbiju od Manchester Cityija (0:3) ove sezone, kažnjen zbog izlaska večer prije.

Ten Hag tada je izjavio da je takvo ponašanje neprihvatljivo.

- Razgovarao sam s njim o tome. Ispričao se i to je to. Za nas je to interna stvar. Vrlo je motiviran da ispravi stvari. On je potpuno s nama. Napravio je pogrešku, ali to ne znači da se ne uklapa. Gledam ga svaki dan na treningu, znam što radi - rekao je Ten Hag.

Trener Manchester Uniteda tako nastavlja muku mučiti s nedisciplinom glavnih igrača. Podsjetimo, Jaydon Sancho je, nakon što je zbog nezalaganja na treningu izbačen iz momčadi i odbio se ispričati, otišao na posudbu u Borussiju Dortmund. Sancho je tada javno napadao i optuživao Ten Haga da ga koristi kao „žrtvenog jarca“. Nizozemski strateg ima ugovor do kraja iduće sezone, a prema sadašnjem stanju u momčadi lako je moguće da neće dočekati ljeto 2025. u Manchesteru.

Linker
17. travanj 2024 19:57