Takefusa Kubo

 MIGUEL MEDINA Afp
ŠPANJOLSKA LIGA

Real Sociedad do pobjede u sudačkoj nadoknadi, Granada i Almeria podijelili bodove

Vodeća momčad Primere, Real Madrid, odigrao je samo 1-1 na gostovanju kod Rayo Vallecana
Piše: HinaObjavljeno: 18. veljača 2024. 21:22

Nogometaši Real Sociedada osvojili su sva tri boda na gostovanju kod Mallorce, svladavši domaću momčad s 2-1.

Za Mallorcu je dvoboj počeo odlično, jer je u 4. minuti vodeći pogodak postigao Antonio Sanchez. Gosti iz Baskije su uspjeli izjednačiti u 38. minuti, a strijelac je bio Japanac Takefusa Kubo. Mallorca je drugo poluvrijeme odigrala s igračem manje, jer je glavni sudac Fuertes u završnici prvog poluvremena pokazao dva žuta kartona domaćem kapetanu Antoniju Raillu, zbog nesportskog ponašanja.

Gosti su brojčanu prednost uspjeli iskoristiti tek na samom kraju utakmice, u trećoj minuti dodatka, a strijelac za konačnih 2-1 bio je Mikel Merino.

Real Sociedad je desetom prvenstvenom pobjedom došao do 40 bodova i privremeno je skočio na šesto mjesto. Mallorca je s 23 boda na 16. poziciji, šest bodova iznad zone ispadanja.

Nogometaši Granade i Almerije odigrali su utakmicu bez pobjednika, a konačan rezultat dvoboja na stadionu Nuevo Los Carmenes bio je 1-1. Gostujuća momčad, jedina koja još uvijek bez pobjede u ovoj sezoni, povela je u 9. minuti golom Marca Pubilla. Granada je izjednačila u 75. minuti, a strijelac je bio nekadašnji igrač zagrebačke Lokomotive Myrto Uzuni.

Granada je sa 14 bodova ostala predzadnja, a Almeria je uvjerljivo zadnja s osam bodova.

Vodeća momčad španjolskog nogometnog prvenstva, Real Madrid, odigrao je samo 1-1 na gostovanju kod Rayo Vallecana u utakmici 25. kola LaLige.

"Kraljevski klub" je poveo već u 3. minuti pogotkom Joselua, koji je priznat tek nakon pregleda situacije u VAR sobi. Na isti je način dosuđen kazneni udarac za Rayo Vallecano, zbog igranja rukom Eduarda Camavinge u kaznenom prostoru, a precizan je s bijele točke bio Raul de Tomas u 27. minuti za konačnih 1-1.

Luka Modrić je bio u početnom sastavu Reala i igrao je do 87. minute.

Gosti su utakmicu završili s desetoricom igrača, jer je u sučevom dodatku Dani Carvajal zaradio dva žuta kartona; prvi zbog prigovora, a drugi zbog neopreznog starta.

Realu je ovo bio peti remi u prvenstvu te sada ima 52 boda, šest više od drugoplasirane Girone, koja će u ponedjeljak (21 sat) gostovati kod Athletica u Bilbau. Rayo Vallecano je u 25 utakmica osvojio isto toliko bodova te se nalazi na 14. poziciji.

Linker
27. travanj 2024 06:34