Christoph Daum

 OLIVER HARDT/AFP/PROFIMEDIA Oliver Hardt/afp/profimedia
‘ŽELIM GA VIDJETI‘

Riječi ohrabrenja nogometnoj ikoni u teškom stanju: ‘Tvoj sat još ne otkucava, još uvijek te trebamo!‘

Poznati trener javno je progovorio o njegovom odnosu s velikim Kaiserom Franzom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. kolovoz 2023. 06:34

Franz Beckenbauer nalazi se u ozbiljnom zdravstvenom stanju. Probleme 77-godišnje njemačke nogometne legende prvi je javnosti nedavno otkrio Lothar Matthäus, a sad je o ‘Kaiseru‘ progovorio i Christoph Daum.

Ovaj 69-godišnji njemački nogometni trener je prilikom gostovanja na njemačkom RTL-u izjavio:

- Franz je uvijek imao strpljenja saslušati ljude koji imaju problema. Osobno bih ga uvijek mogao nazvati ako bi se bilo što dogodilo – rekao je Daum, otkrivši kako je u kontaktu s Beckenbauerovom suprugom Heidi.

- Ona me izvještava o njegovom stanju. Želim ga uskoro posjetiti u Salzburgu i pružiti mu podršku, ohrabrenje. Želim mu reći: ‘Tvoj sat još ne otkucava. Još uvijek te trebamo‘ – kazao je Daum.

Beckenbauer je prošle godine u razgovoru za magazin Bunte rekao kako je dobio tzv. infarkt oka zbog kojeg je izgubio vid na desnom oku.

image

Franz Beckenbauer

KARL SCHOENDORFER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Karl Schoendorfer/shutterstock Editorial/profimedia

- Mogu se s time nositi. I moram biti oprezan sa srcem – kazao je veliki Kaiser, osvajač naslova svjetskog prvaka s Njemačkom 1974. godine.

I sam Daum imao je dosta zdravstvenih problema. Preživio je rak kože, što je objavio 2011. godine, dok se lani borio s rakom pluća te je obavio dva ciklusa kemoterapija.

- Ne možeš se predati. Naravno, ovakva terapija je teška, ali uvijek treba držati glavu gore i vidjeti koliko je život prekrasan – istaknuo je u lipnju Daum, stručnjak koji je između ostalih vodio i Köln, Stuttgart, Bešiktaš, Bayer, Austriju Beč, Fenerbahče, Eintracht i Club Brugge, a poznat je i po problemima s ovisnošću o kokainu.

Podsjetimo, prošlog tjedna Matthäus je ovako govorio o Beckenbaueru:

- Želimo mu sve najbolje po pitanju zdravlja, da opet postane onaj stari, sa svojom energijom. Franz je također uvijek govorio da je zdravlje najvažnija stvar u životu. On to nema u ovom trenutku. Nije dobro po pitanju zdravlja, zato nije bio na nedavnom sastanku Svjetskog prvenstva. Naravno, nadamo ser da će se oporaviti – kazao je tada Lothar Matthäus.

Linker
20. svibanj 2024 11:01