Neymar

 NELSON ALMEIDA Afp
VELIKAN GRCA U DUGOVIMA

‘Samo jedan čovjek može spasiti klub u kojemu se proslavio Pele. Kao igrač, ali i – vlasnik!‘

Santos ima ogroman dug, realna je mogućnost da ga Neymar izbavi iz ralja bankrota
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 10. travanj 2024. 22:29

Hoće li se Neymar vratiti u Santos? Ovo pitanje brazilski mediji sve učestalije ponavljaju. Štoviše, kalkulacije o Neymarovom povratku u Brazil naizgled su poprilično maštovite. Klub koji je proslavio i legendarni Pele trenutačno igra u tamošnjoj Serie B, a opterećuje ga i dug od 130 milijuna eura!

Mauro Beting, brazilski sportski novinar i Neymarov biograf, u svojoj objavi ističe da klub iz Sao Paula može spasiti "samo jedan čovjek". Neymar da Silva Santos Júnior četiri je sezone nastupao za Santos prije nego ga je brazilski klub u senzacionalnom transferu za 88 milijuna eura 2013. prodao Barceloni. Četiri godine kasnije Katalonci su Neymara prodali za 222 milijuna PSG-u. To je do danas najveći transfer u povijesti nogometnog sporta. Zanimljivo, i Barcelona, poput Santosa "grca" u dugovima.

image
MAURICIO LIMA Afp

U nešto manje senzacionalnom transferu (za "samo" 90 milijuna eura) Neymar je prošle sezone napustio Pariz i preselio u Saudijsku Arabiju. Međutim, za tamošnji Al-Hilal, vodeći klub saudijske Pro League, Neymar je ostvario svega pet nastupa i postigao jedan gol. Početkom listopada prošle godine Brazilac je ozlijedio križne ligamente koljena i prema liječničkim prognozama tek bi se koncem travnja mogao vratiti na teren.

Kao i neke druge zvijezde saudijske "instant lige", Neymar nije zadovoljan razinom kvalitete natjecanja, ali niti načinom života u Rijadu. Stoga i ne čudi da se uz 32-godišnju brazilsku zvijezdu sve češće spominje riječ – nostalgija. Prema Betingu, sasvim je realna mogućnost da Neymar izbavi Santos iz ralja bankrota. Kao igrač, ali i – vlasnik kluba!

image
MEGAN BRIGGS Getty Images Via Afp

Linker
26. travanj 2024 06:03