Niko Kovač (desno)

 AVANTI/RALF POLLER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
POZNATO IME

Za koga će zaigrati Niko Kovač? Reprezentacije Njemačke i BiH bore se za usluge imenjaka legendarnog Vatrenog

Hrvat je, navodno, odbio ponudu njemačke reprezentacije, s obzirom na to da želi zaigrati za BiH
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2023. 13:16

Za koga će zaigrati Niko Kovač? Jasno, sigurno ste pomislili kako je bivši kapetan Vatrenih odavno objesio kopačke o klin i zaplovio trenerskim vodama, što je činjenica, ali ovdje se radi o njegovom imenjaku, ali i prezimenjaku. Naime, 18-godišnji Niko Kovač trenutačno igra za momčad Eintrachta iz Frankfurta do 19 godina na mjestu defenzivnog veznjaka, a ima i sedam nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine do 19 godina, ujedno i jedan pogodak. No, za njega je zainteresirana i Njemačka, s obzirom na to da je rođen u Frankfurtu na Majni.

Kako piše sportsport.ba, Hrvat je odbio ponudu njemačke reprezentacije, s obzirom na to da ima želju zaigrati za nacionalnu vrstu BiH. Prema Transfermarktu, mladi igrač ima i njemačko i bosanskohercegovačko državljanstvo, a ugovor s njemačkim klubom ima do kraja idućeg lipnja. Kovač nastupa trenutačno u juniorskoj Bundesligi grupe jugozapad, a u dosadašnjem dijelu sezone upisao je šest nastupa i dva pogotka.

Osim što dijele ime, prezime, pa čak i istu poziciju na terenu, Kovač i Kovač u svoj su klupski uspon krenuli iz frankfurtskog Eintrachta. Jedan kao mladi igrač, a drugi kao uspješan trener.

Linker
30. travanj 2024 05:39