Roni Brmalj / Novi list / Cropix
PIŠE T. ŽIDAK

Ako on ne zaigra za Hrvatsku na EURU, onda je jasno gdje se sastavlja reprezentacija!

Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 09. siječanj 2016. 13:22

Hvalimo se da imamo jednu od najboljih veznih linija u Europi, kunemo se i u par napadača Mandžukić - Kalinić. Toj grupi treba pridodati Ivana Perišića, našeg najboljeg igrača na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i ključnog čovjeka u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Dojma sam da su se Ivica Olić i Andrej Kramarić predali, iako im je izbornik poslao jasnu poruku; ako ne igrate, izbrisani ste s popisa za Europsko prvenstvo. Olićeva odluka da ostane u Hamburgu, a Kramarićeva neodlučnost da napusti Leicester City djeluju kao bijela zastava.

Hrvatska ima napadača koji je prošle jeseni pokazao raskošni talent i mentalitet "killera". Marin Tomasov, centarfor Rijeke, autor je gotovo svih važnih golova i tu statistiku treba poštivati i izbornik. Kada netko zabije 19 golova, čak i u hrvatskoj ligi, ne smije ga se ignorirati.

Uopće ne sumnjam da će na popisu putnika za Francusku biti Marko Pjaca. Makar je zabio samo jedan gol. U estetskom smislu, taj gol se približio perfekciji i zato je Pjaca već danas na Čačićevom popisu.

Ali, Marin Tomasov je zabio 19 golova, u najzrelijim je nogometnim godinama (28), lokomotiva je Rijekinih ambicija i on mora biti u reprezentaciji. Izostaviti ga, bilo bi nepravedno i bila bi potvrda da se reprezentacija sastavlja u nekom mračnom laboratoriju. Nadam se da Čačić to neće dopustiti!

Linker
20. svibanj 2024 03:57