Bivši sudac pokazao je crveni karton čelnicima Saveza, ilustracija

 WWW.ALLOVER.CC/MEV/ALLOVER PHOTO/PROFIMEDIA Www.allover.cc/mev/Allover Photo/Profimedia
UDAR NA ČELNIKE SAVEZA

Astronomske plaće izazvale nevjericu: ‘Ovo je nešto neviđeno u srpskom nogometu, van svake pameti!‘

Srbiju trese veliki skandal nakon što su u javnost procurile plaće čelnika nogometnog saveza
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. prosinac 2021. 16:48

Veliki skandal trese nogometni savez u susjednoj Srbiji. Čelnici Fudbalskog saveza Srbije su si navodno osigurali visoke plaće od oko sedam, osam tisuća eura mjesečno, a kada je ta informacija procurila u javnost, krenula je i lavina kritika.

Nekadašnji nogometni sudac Ninoslav Spasić koji danas radi kao šef strukovne organizacije zadužen za Istočnu Srbiju, nije skrivao nezadovoljstvo.

"Ovako nešto nije još viđeno u srpskom nogometu. To je van svake pameti! Svih pet regija je dobilo zajedno 27 milijuna dinara za godinu dana, a gospoda Bjeković, Šurbatović, Karadžić i Filipović na nivou jedne godine na ime plaća, doprinosa, osiguranja i telefona inkasiraju preko 35 milijuna dinara", rekao je Spasić za Kurir.

Iako se iz Saveza nisu javno oglasili, u porukama upućenim medijima su demantirali da imaju tolike plaće.

"Odlično, pozivam povjerenika za informacije od javnog značaja da zatraži te podatke i javno ih objavi. Iako, kod Šurbatovića je pečat pa može objaviti što god poželi, no svi dobro znamo da imaju tolike plaće. To je istina!", bijesan je Spasić koji nastavlja:

"Ukinuli smo program 'Talent mentor', koji pomaže razvoju mladih sudaca. Troškovi za to su bili 730.000 dinara i nismo imali taj novac. To je jedna plaća ljudi čija je funkcija prije njihovog dolaska bila volonterska! Tko im je, uopće, dao dozvolu da si daju tolike plaće?"; pita se Spasić.

Bivši sudac nije štedio čelnike Saveza, a po svemu sudeći ovaj je skandal tek na početku.

"Koliko zarađuje liječnik u Srbiji? Zar gospoda Bjeković i Karadžić nemaju mirovinu pa im je potreban socijalni program? Ljudi, pa predsjednik države koji danonoćno radi ra dobrobit svih građana i najveći mogući razvoj ove zemlje ima plaću od 115.000 dinara, a ova gospoda koja rade tri-četiri sata dnevno zarađuju sedam, osam tisuća eura! Zar je to normalno?", pita se Spasić koji ne skriva svoju privrženost predsjedniku Srbije.

Linker
19. svibanj 2024 20:45