Pierre-Emerick Aubameyang

 PAU BARRENA Afp
POTVRĐENO IZA PONOĆI

Barcelona prodala napadača u Chelsea, a na Camp Nou se vratilo dijete kluba! Barci stiže i poznati Španjolac

Tijekom dana bi Barca kao novog igrača trebala predstaviti i Marcosa Alonsa
Piše: SNObjavljeno: 02. rujan 2022. 06:17

Pierre-Emerick Aubameyang napustio je Barcelonu i prešao u redove Chelseaja. Transfer je to o kojem se nagađalo već neko vrijeme, a oba kluba potvrdila su ga u ranim satima petaka.

Ponoć je već prošla kada je objavljeno da će 33-godišnji napadač karijeru nastaviti na Stamford Bridgeu. Aubameyang je potpisao dvogodišnji ugovor, a iz Barcelone tvrde da su za svog sada već bivšeg igrača dobili 12 milijuna eura. Aubameyang je u dresu katalonskog diva upisao 13 pogodaka u 24 nastupa.

Iz Barcelone su potvrdili još jedan transfer, no ovoga puta radi se o ulaznom. Héctor Bellerín napustio je Arsenal i stigao na Camp Nou bez ikakve odštete. 27-godišnji desni bek tako se vratio u klub u kojem je i započeo svoju karijeru. Za Barcu je sad potpisao do 30. lipnja 2023. godine.

No to nije kraj kada pričamo o poslovanju Barcelone u ovom prijelaznom roku. Kao dio dogovora s Chelseajem na Camp Nou stiže Marcos Alonso. Čeka se još dio potrebne dokumentacije, a najvažnije je to da je Španjolac uspio na vrijeme raskinuti ugovor s engleskim klubom. Dakle, sad je slobodan igrač i trebao bi biti službeno potvrđen kao pojačanje tijekom današnjeg dana.

Liverpool dogovorio jednogodišnju posudbu Arthura Mella

Liverpool je dogovorio jednogodišnju posudbu brazilskog veznjaka Arthura Mela iz Juventusa, objavio je engleski prvoligaš u četvrtak, sat vremena prije isteka ljetnog prijelaznog roka.

Juventus je pak objavio da Liverpool ima opciju kupiti Arthura za 37,5 milijuna eura (37,29 milijuna dolara). 26-godišnjak je igrao 63 puta za torinski klub otkako je prešao iz Barcelone 2020. godine.

"Puno smo razgovarali i naše su se ideje i vizije dobro uklopile pa sam siguran da je to bio pravi izbor", rekao je 26-godišnji Arthur koji je odigrao 63 utakmice za klub iz Torina otkako je 2020. tamo došao iz Barcelone.

Arthura, koji može igrati različite uloge u središnjem veznom redu, Barcelona je prodala Juventusu za 72 milijuna eura.

Sada stiže u Liverpool koji se muči s krizom ozljeda s veznjacima Thiagom Alcantarom, Jordanom Hendersonom, Nabyjem Keitom i Alexom Oxlade-Chamberlainom koji su svi izvan stroja.

Liverpool, koji je na šestom mjestu s osam bodova iz pet utakmica, gostuje u subotu kod Evertona. (Hina)

Linker
10. svibanj 2024 07:02