CROPIX
SPREMAN NA NOVE IZAZOVE

BIO JE NA IZLAZNIM VRATIMA RIJEKE, NO JEDAN POZIV PROMIJENIO JE SVE Jedna od ključnih figura Kekove momčadi: Ostao sam zbog Miškovića i Lige prvaka!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 01. srpanj 2017. 12:41

Priča se prije nekoliko tjedana činila gotovom. Filip Bradarić jednom je nogom praktički bio u Bologni, čekala su se samo bankovna jamstva za njegov transfer. Ugovor na četiri godine bio je dogovoren, primanja nekoliko puta viša nego u Rijeci… Ipak, jedan poziv Damira Miškovića sve je promijenio i Bradarić će danas s Rijekom završiti središnji dio priprema u Kranjskoj Gori i vratiti se na Kvarner u iščekivanju europskih obveza.

Njegova priča u mnogočemu ima dodirne točke s onom koja se odvijala u siječnju i u kojoj je glavni akter bio Franko Andrijašević koji je odbio izdašnu ponudu iz Kine kako bi s Rijekom pokušao (i uspio) osvojiti naslov prvaka.

U glavi mi je samo Rijeka

I Bradarić ima svoj motiv, a on se zove Liga prvaka…

- U razgovoru s predsjednikom osjetio sam njegovu želju da ostanem. Franko je bio na izlaznim vratima, struka je željela da ostanem i pomognem u pokušaju da se plasira u Ligu prvaka. Da sam nakon Franka otišao i ja, vjerojatno bismo trebali opet graditi momčad. Ovako smo se dogovorili da ostanem - kaže Filip Bradarić.

Naravno, nije isključeno da do kraja prijelaznog roka ne realizira neki transfer, ali i to bi moglo ovisiti o Rijekinu europskom rezultatu.

- Vidjet ćemo što će i kako će biti, ali pripreme sam odradio maksimalno, u glavi sam fokusiran samo na Rijeku, spreman za nove izazove i to je najvažnije za mene i momčad. Među igračima je odlična atmosfera, to zajedništvo na terenu i izvan njega držalo nas je cijelu prošlu sezonu i, iskreno, ne može se to tek tako odbaciti.

Mišković nije trebao nagovarati Bradarića na ostanak. Iako je ponuda Bologne bila izdašna, Bradarić u Rijeci uživa dobar status, jedan je od dokapetana momčadi i ključnih Kekovih figura.

- U Rijeci se dobro osjećam, od prvog dana sam odlično prihvaćen i nakon ovih godinu i pol dana već imam nekakav status. Uostalom, nedavno sam potpisao i novi ugovor mislim kako je to najbolja potvrda da sam u Rijeci zadovoljan. Naravno, doći će i trenutak za napraviti iskorak, ali uvijek sam išao stepenicu po stepenicu, tako će biti i sada.

U svakom slučaju pohvalno razmišljanje u trenutku kada više pravilo nego iznimka da igrači trče u inozemstvo za boljim ugovorom.

- Ja na te stvari gledam iz nekog svog kuta, učinio sam kako sam osjetio da je najbolje za mene u ovom trenutku. Naravno, svaki gleda sebe, svaki ima neko svoje viđenje što mu je najbolje, ali ja stojim iza svoje odluke koliko god nekome bila čudna. Samo neka bude zdravlja…

Dobra je vijest za riječke ambicije i što je okosnica momčadi ostala na okupu izuzev Andrijaševića i Bezjaka.

- Stvarno je dobra stvar što nije bilo drugih odlazaka, novi igrači se uklapaju, s vremenom će biti još bolji i nadam se da će nadoknaditi golove Romana i Franka i da ćemo biti konkurentni.

Ugovor je produžio i Matjaž Kek…

- Sve ove godine koje nas vodi pokazao je da radi dobre rezultate i svi zajedno nastavljamo tamo gdje smo stali.

Taj “gdje smo stali“ kreće od Lige prvaka. Suparnik će biti velški TNS ili Europa iz Gibraltara, ali tkogod prošao ne bi Bijelima trebao predstavljati previsoku prepreku.

- Momčad smo koja može u dvije utakmice igrati protiv bilo koje europske momčadi pa zašto ne puni samopouzdanja krenuti u taj pohod. A onda ćemo vidjeti do kuda će nas to dovesti. Jesam li gledao suparnike? Samo rezultat i sažetke. U toj utakmici smo sigurno favoriti, tako ćemo se postaviti i, ako sve bude u redu, ne bismo trebali imati velikih problema.

OSTATAK RAZGOVORA ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
01. svibanj 2024 22:01