CROPIX
JOŠ ČEKA DEBI

BIVŠA DINAMOVA ZVIJEZDA JAVILA SE ZA SN S KRUTE ČIZME Hrvat 'težak' 16 milijuna eura otkrio svoju konačnu istinu: 'U jednu sam stvar siguran'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. listopad 2016. 13:51

Kad igrač dođe u klub za 16 milijuna eura, a onda gotovo dva mjeseca ne upiše ni sekunde na travnjaku, onda je to doista neočekivan slučaj. Događa se to Marku Rogu u Napoliju. Stigao je iz Dinama, Napoli je čitavo ljeto kružio oko Dinamovog gnijezda i vrebao dečka iz Nedeljanca, na kraju slomio Dinamove čelnike da ga puste, a sad, eto, Rog sjedi na klupi, ponekad i na tribini. Još nije debitirao za novi klub.

Ipak, poznavajući upornost i skromnost Marka Roga, te znajući kakvim je sve putovima došao do Serie A, sigurni smo da će uskoro dočekati svoj veliki trenutak.

- Radim, treniram, čekam priliku. Siguran sam da će mi se ona otvoriti - javio se Rog iz Napolija, dan nakon što je njegov klub doživio treći poraz u nizu. U Ligi prvaka slavila je Benfica, prije toga Napoli je izgubio od Atalante i Rome.

- Svima ovdje su tri poraza zaredom nova situacija, dakako da to nije nešto na što bi se željeli naviknuti. Nikad nije ugodno ući u takav niz, a pogotovo kada su dva od ta tri poraza na domaćem terenu. Ipak, sigurni smo da neće potrajatI.

No, vratimo se njegovoj situaciji. Trener Sarri poznat je po tome da ne mijenja često momčad, da uglavnom ima jezgru 14-15 igrača koje gura u vatru, a Rog je došao među zadnjima. Ipak, ne može ne čuditi činjenica da velikom pojačanju iz Dinama i hrvatskom reprezentativcu još nije dao ni minute.

- Da, dobro ste rekli, Sarri je trener koji nije sklon rotacijama i čestim promjenama. Pričali smo prije reprezentativne stanke, kazao mi je da je jako zadovoljan kako radim i da ću uskoro dobiti priliku. Kažem, ja jedino mogu biti strpljiv, ispunjavati na treninzima sve trenerove zahtjeve, čekati priliku i onda je iskoristiti. Imam osjećaj da sam zadnjih mjeseci kroz treninge u Napoliju dosta napredovao.

VELIKI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN!

Linker
04. svibanj 2024 00:13