SN
POVIJESNA ANEGDOTA

Čuveni trener sjedio je u bazenu s Pablom Escobarom: ‘Natočio mi je viski i dao ponudu koja se ne odbija‘

Rekao je da će napraviti zabavu s najljepšim ženama samo za mene, da ću dobiti koliko god novaca želim
Piše: SNObjavljeno: 30. listopad 2023. 09:57

Pokojni srpski nogometaš i trener Vladica Popović jedna je od većih legendi beogradske Crvene Zvezde. Pet puta je kao igrač sa Zvezdom osvajao Jugoslavensku ligu, a u četiri navrata Kup. Kao trener se također okitio naslovom državnog prvaka 1991., a iste je godine osvojio i Interkontinentalni kup.

Sportal.rs se u spomen Popovića, koji je preminuo u kolovozu 2020., prisjetio upravo tog spektakularnog trijumfa nad Colo Colom koji je Zvezdi donijela titulu svjetskog klupskog prvaka.

Doduše, prije nego li je preuzeo klupu Zvezde, Popović je radio u Kolumbiji gdje je također bio uspješan, a jednom mu je prilikom posao ponudio čuveni narkobos Pablo Escobar. Evo kako je srpski trener opisao tu anegdotu.

- U Kolumbiji sam kao trener radio sedamdesetih i osamdesetih, osvajao sam titule s klubovima iz Santa Fea (Independiente), Medellina (Atletico Nacional) i Calija (Deportivo)...Odjednom me na razgovor pozvao Pablo Escobar. Svi su već tada znali tko je on i to je bio poziv koji se ne smije odbiti. Odveo me u svoju vilu i htio me impresionirati tako što me u bazenu poslužio viskijem. Tražio je da postanem trener njegovog kluba iz Medellina, ali ja sam to odbio - prenosi Sportal.rs Popovićevu izjavu koja ima i svoj nastavak:

- Znao sam da takvom čovjeku ne smijem reći da ću razmisliti jer bi to značilo da sam pristao. Pogledao sam ga u oči u oči, skupio hrabrost i rekao, ‘‘Hvala, ali ja to ne mogu‘‘. Tražio je da ne odbijam odmah, pričao je da će napraviti zabavu u svojoj vili s najljepšim ženama samo za mene, da ću dobiti koliko god novca želim... Međutim, znao sam da ne smijem ulaziti u takav posao. Ako me pitate jesam li se tog trenutka bojao, neću vas lagati. I kad se 20 godina kasnije sjetim te priče, još mi uvijek klecaju koljena, ali znam da sam donio ispravnu odluku u tom trenutku.

Linker
12. svibanj 2024 07:42