AP
WALES BOLJI OD ŠKOTSKE

Debakl Srbije: Belgija s tri pogotka razmontirala Mihajlovićeve 'orlove'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. listopad 2012. 00:39

Srbija je u petak u kišnom Beogradu doživjela pravi debakl protiv Belgije. Gosti su slavili s 3-0 i s Hrvatskom dijele vrh ljestvice - obje momčadi imaju po sedam bodova nakon tri kola.

Srbi su imali blagu dominaciju u početku dvoboja, ali u 34. minuti je Kevin De Bruyne nabacio s desnog krila, a Christian Benteke je pored dva domaća braniča glavom pogodio za 0-1.



szólj hozzá: Serbia vs Belgium 0:1 Benteke

U 68. minuti je Mousa Dembele s desne strane proigrao De Bruynea koji je izbio sam pred Željka Brkića i udvostručio prednost gostiju.



szólj hozzá: Serbia vs Belgium 0:2 De Bruyne

U prvoj minuti sudačke nadoknade Dries Mertens je asistirao Jelavićevom suigraču iz Evertona Kevin Mirallas za konačnih 0-3.



szólj hozzá: Serbia vs Belgium 0:3 Mirallas

Mihajlović: Igrali smo dobro, ali moji igrači nisu fizički spremni

Izbornik nogometne reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović nesretan je zbog gubitka bodova u Beogradu od Belgije (3-0) u utakmici 3. kola kvalifikacija za SP u Brazilu 2014. godine, ali smatra da je njegova momčad igrala dobro...

Srbija je uglavnom dominirala travnjakom u prvih 45 minuta, ali je na poluvrijeme otišla s golom minusa.

- To je nogomet. U prvom poluvremenu, najboljem otkako smo zajedno, imali smo pet, šest stopostotnih šansi, ali gola nismo dali. Velika momčad kazni promašaje suparnika prvom prilikom i to je Belgija napravila. No idemo dalje – rekao je Mihajlović, te nastavio.

- Malo naših igrača igra standardno u svojim klubovima. Dok su imali "benzina", sve je bilo u redu. No, kada su počeli padati u igri, nismo mogli ništa. Nažalost, ne može se zamijeniti više od tri igrača – veli Mihajlović.

Srbija na svom kontu ima četiri boda nakon tri odigrane utakmice, a za četiri dana slijedi okršaj protiv Makedonije u Skopju.

- Imamo još sedam utakmica u kvalifikacijama. Dovoljno je to vremena da popravimo sve što smo dosada loše napravili. Ako u Makedoniji ponovimo prvo poluvrijeme, ali budemo efikasniji, vjerujem da se možemo vratiti s tri boda – zaključio je izbornik Srbije.

Wales preokretom do pobjede protiv Škotske



Preokretom u samoj završnici utakmice nogometna reprezentacija Walesa je u Cardiffu pobijedila Škotsku s 2-1 u sklopu skupine A kvalifikacija za SP u Brazilu 2014. godine.

Velšani su nakon dva ogleda u skupini bili bez boda, a dugo se činilo da će tako ostati i nakon večerašnjeg ogleda. No, onda se ukazala najveća zvijezda domaće reprezentacije, Tottenhamov krilni nogometaš Gareth Bale koji je s dva pogotka u zadnjih deset minuta donio domaćima veliko slavlje.

Nakon asistencije Stevena Fletchera Škote je u 27. minuti u vodstvo doveo James Morrison. Zanimljivo, prije ove utakmice, Škotska nije izgubila 27 puta zaredom kad je imala prednost na poluvremenu. No, svemu jednom dođe kraj, pa je tako i momčad Craiga Leveina ostala na kraju praznih džepova.

Bale je u 80. minuti, nakon prekršaja Shauna Maloneyja, izborio penal koji je sam i realizirao, da bi u 89. minuti sjajno zabio s otprilike 25 metara za konačnih 2-1.

Podsjetimo, Wales će u utorak u 4. kolu skupine A gostovati kod Hrvatske u Osijeku, dok Škotska gostuje kod Belgije.

Kvalifikacije za SP u Brazilu:



Skupina A

Makedonija - Hrvatska 1-2 (Ibraimi 16 / Ćorluka 33, Rakitić 60)

Srbija - Belgija 0-3 (Benteke 34, De Bruyne 68)

Wales - Škotska 2-1 (Bale 81 - 11m, 89 / Morrison 27)

Redoslijed: 1. Belgija 7 bodova (3 utakmice), 2. Hrvatska 7 (3), 3. Srbija 4 (3), 4. Wales 3 (3), 5. Škotska 2 (3), 6. Makedonija 1 (3)

Linker
19. svibanj 2024 16:52