RONALD GORSIC Cropix
SPEKTAKL U ZAGREBU

Dinamo je izgubio, ali ova utakmica će se prepričavati: ‘Ne znam koji sport može pružiti ovo što se dogodilo‘

‘Mogu samo biti ponosan na svoje dečke‘, rekao je Matija Đulvat nakon susreta
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 25. listopad 2023. 21:41

Hrvatski prvak Futsal Dinamo došao je na rub ispadanja u Glavnoj rundi futsalske Lige prvaka nakon što je u Zagrebu u ludoj utakmici poražen od poljske Lubawe sa 7:9.

U pitanju je bila utakmica drugog kola skupine 5, a prolaz među 16 najboljih Lige prvaka ostvarit će samo pobjednik skupine. Trenutačno Lubawa ima četiri boda, a Futsal Dinamo tri, no ispred Poljaka je još samo utakmica protiv švedskog Orebra, najslabije momčadi u skupini, zbog čega su došli na mali korak do prolaska dalje.

image
RONALD GORSIC Cropix

- Mislim da je neutralan gledatelj uživao, jer ne znam koji sport može pružiti ovo što se dogodilo u dvorani iako rezultat nije išao na našu stranu. Od prve minute krenut s 0:5 nije lako (op.a. u prvoj minuti je bilo 0:3), ali ono što je ekipa pokazala, da minutu prije kraja dovedeš u samo gol zaostatka, ja mogu samo biti ponosan na svoje dečke. Na poluvremenu je bio plan da ne odemo na horuk, dvadeset minuta u futsalu je jako puno. Rekli smo idemo gol po gol i na kraju smo eto imali takvu završnicu. Osjetila se kod njih i nervoza svakim našim golom i znao sam da imamo realne mogućnosti da stignemo rezultat - započeo je Matija Đulvat nakon utakmice pa rekao što očekuje do kraja grupe:

- Kad gledam sve, Titograd je odigrao rutinsku utakmicu protiv Šveđana i sigurno da se neće predati. Ali mi idemo po pobjedu!

S druge strane Dawid Grubalski pohvalio je svoju momčad kao i atmosferu u Zagrebu.

- Znali smo da će ovo biti najbitnija utakmica. Napravili smo izvrstan posao u obrani. Imali smo problem s faulovima, i mislim da u Poljskoj suci ne dosuđuju svaki kontakt kao što je to u Ligi prvaka. Čekamo petak da vidimo kako će stvari ići dalje - poručio je Grubalski.

image
RONALD GORSIC Cropix

Linker
09. svibanj 2024 06:49