Poplave u Porto Alegreu

 CESAR LOPES Afp
IZGUBLJENO 37 ŽIVOTA

Drama nogometnog velikana, poplave uništile terene, legendarni igrač otišao spašavati ljude

Apokaliptični prizori u brazilskoj državi Rio Grande do Sul pogodili su i klubove Grêmio i Internacional
Piše: SNObjavljeno: 04. svibanj 2024. 07:52

Obilne kiše i katastrofalne poplave s kojima se suočava brazilska država Rio Grande do Sul nanijele su velike štete tamošnjim nogometnim klubovima. Brazilski mediji izvještavaju da su u petak poplavljeni trening centri klubova Grêmio i Internacional u Porto Alegreu, a prvenstvene utakmice koje su se trebale igrati ovaj vikend odgođene su.

Internacionalov CT Parque do Gigante zatvoren je poslije treninga u četvrtak. Klupsko vodstvo tada je odmah poduzelo mjere da se sačuva klupska oprema, a sljedeće treninge održavat će na stadionu Beira-Rio. Internacional, naime, u srijedu u Copa Sudamericani gostuje kod Real Tomayapa u Boliviji.

image

ANSELMO CUNHA Afp

U Grêmiju se također traži nova lokacija za treninge, nakon što je voda poplavila klub iz ulice Joãa Moreire Maciela. Momčad se sprema za okršaj u Copa Libertadoresu protiv čileanskog Huachipata.

Brazilski mediji pišu i o velikoj gesti Diega Coste, bivšeg golgetera Atlética i Chelseaja, koji u 36. godini nosi dres Grêmija. On se odvezao u okrug Eldorado do Sul, gdje su ga stanovnici uputili na obitelji kojima najviše prijete poplave i koje treba evakuirati. Costa je okupio još četvoricu prijatelja te su vodenim skuterima otišli spašavati unesrećene.

Poplave u državi Rio Grande do Sul zasad su odnijele 37 života, a 74 osobe smatraju se nestalima. Više od 24.000 ljudi je evakuirano.

Linker
04. svibanj 2024 07:54