Na fotografiji: prijatelji Ivana Turine iz Švedske
 CROPIX
ZAUVIJEK U SJEĆANJU

FOTO: 'BOL NIKADA NEĆE NESTATI, ALI OVO U NAMA BUDI PONOS' Scena puna emocija u kultnom zagrebačkom kvartu: Pogledajte mural u čast Ivana Turine

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 03. svibanj 2019. 23:44

Prošlo je šest godina od prerane smrti bivšeg, odličnog vratara Dinama i još boljeg čovjeka Ivana Turine. No, da je sjećanje na Turinu vječno i da zauvijek živi u srcima pristalica modre boje, potvrdilo je i jučerašnje otkrivanje velikog murala, posvećenog Ivanu Turini u zagrebačkoj Dubravi, nedaleko od kultnog stadiona na Klaki.

Ideju o muralu potaknuli su najvatreniji navijači Dinama BBB, pokazavši još jednom i onu svoju puno bolju humanu i ljudsku stranu, što im svakako služi na čast.

​Svečanosti je nazočila i sestra pokojnog Ivana Turine Ivona Garić.

- Vrlo sam ponosna na ovu akciju najvatrenijih navijača Dinama, s kojima je Ivan uvijek imao odličan odnos. Mislim da je po svemu Ivan ovo zaslužio, a iako bol nikada neće potpuno nestati, ovo je još jedna akcija koja u nama budi puno ponosa.

Turina je za vrijeme igranja u Dinamu izgradio poseban odnos s Jerkom Lekom, a još jedan bivši igrač Modrih nije propustio još jednom na svečani i ponosni način prisjetiti se svog velikog preminulog prijatelja.

​- Mogu samo izraziti veliku sreću i pohvaliti ovu akciju BBB-a, svakako bi i na njih Ivan bio ponosan. To je samo jedna od akcija, a u skoroj budućnosti planiramo i organizirati i tradicionalni nogometni turnir posvećen Ivanu Turini, što je on po svemu i zaslužio.

​Na muralu svoje značajno mjesto zauzela je i posveta “Zauvijek u sjećanju, nikad zaboravljen”.

Osim u Dinamu, Turina je ostavio i veliki trag i u švedskom AIK-u iz Stockholma u kojem je proveo tri sezone, od 2010. pa sve do smrti 2013. Baš kao i s BBB-ima, Turina je od samog dolaska u AIK imao i sjajan odnos s pristalicama švedskog kluba, od kojih se nekoliko njih pojavilo i sinoć u Dubravi, tako da je Turina još jednom na simboličan način ujedinio navijače dva kluba koji su obilježili njegovu karijeru.

Linker
14. svibanj 2024 17:40