AP
POHVALE IZ BELGIJE

Hrvatska iznenadila Belgijce: 'Mislili smo da ćete se ispuhati, ali još ste jako dobri'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2012. 18:05

Škotski je blok bio izuzetno tvrd, ali su Benteke i Kompany skršili otpor za ukupno velikih 10 bodova, zajedništvo na tribinama i euforiju u medijima. Belgija je ispunila visoka očekivanja.

- Jest, apsolutno, premda su neki znali zapuhati i na hladno upravo zbog toga silnog pritiska. No njega je cijelog na svoja pleća preuzeo izbornik Marc Wilmots, kako se ne bi disperzirao unutar svlačionice i stvorio uteg u glavama i nogama - otkriva nam očekivanu metamorfozu od statista do favorita belgijski novinar Stephane Vande Velde iz belgijskog Sportmagazina.

Ulaznice za Brazil već su dostupne, pišu mediji samo potpirujući efekt ludila. Donekle razumljivo, dugo ih nigdje nije bilo, tako da su poneki napisi, koliko se god činili preuranjenima i neargumentiranima, očekivani. No odlične rezultate prati i igra, Belgija zaista diše punim nogometnim plućima.

- Iskreno, očekivali smo troboj Belgije, Hrvatske i Srbije, uz opasni pritisak tvrde Makedonije i Škotske. A kako je Srbija više-manje otpala, osjetilo se i olakšanje. Uz pobjede nad Škotima, Velšanima i Makedoncima te domaćeg slavlja nad Srbijom, drugo je mjesto osigurano, a niti prvo se ne čini toliko dalekim.

Hrvatska je, dakle, i dalje favorit?

- Ako pitate nogometne stručnjake, u to nema dvojbe. Radi se o mnogo iskusnijoj reprezentaciji, kojoj će svi vrlo rado prepustiti ulogu favorita, a ako je ikako moguće i iznenaditi. No, s obzirom na rezultate, ali i igre, očekujemo da bi sraz Vatrenih i Crvenih vragova u Hrvatskoj trebao odlučiti o prvome mjestu u skupini. Znate, mnogi su mislili da ćete se malo ispuhati nakon Eura i promjene izbornika, ali i dalje ste dobri, jako dobri... - zaključuje Vande Velde.

Linker
21. svibanj 2024 19:40