REUTERS/John Sibley / REUTERS
TRESE IH TEŽAK SUKOB

'ILI IZBORNIK ILI JA!' Zvijezda povela pobunu protiv trenera, reprezentacija podijeljena poslije rezultatskog sloma u osvit Svjetskog prvenstva

 
Piše: Ivica KihalićObjavljeno: 07. srpanj 2017. 19:15

Prema pisanju Sovjetskog sporta, a iz njegovih pouzdanih izvora, nekoliko standardnih igrača reprezentacije Rusije u ozbiljnom je sukobu s izbornikom Stanislavom Čerčesovom. Razlog konflikta je njegov način vođenja ruske državne momčadi koji je izazvao veliko nezadovoljstvo među igračima Zborne.

Ruski mediji navode kako su Vasilij Berezuckij, Artjom Dzjuba i Alan Dzagoev već Čerčesovu otkazali nastupe za reprezentaciju, a svoje nezadovoljstvo Čerčesovljevim radom iskazao je i Fjodor Smolov.

Nisu prošli skupinu

No više od svega Ruski savez i ruske navijače može zabrinuti izjava prvog vratara Igora Akinfejeva koji je pred nekoliko svjedoka javno zaprijetio Čerčesovu odlaskom iz reprezentacije tipa “ili on ili ja”. A ostati na vratima bez tako iskusnog čuvara mreže moskovskog CSKA koji je u reprezentaciji od 2004. i već je ušao u “klub 100” po broju nastupa nezamisliv je hendikep.

Ulje na vatru, dakako, dolio je i neuspjeh Rusije na Kupu konfederacija koja na domaćem terenu nije uspjela izići ni iz skupine, od tri utakmice izgubila je dvije.


Cristiano Ronaldo Goal

Velika plaća

Napomenimo da je Čerčesov (53) rusku reprezentaciju preuzeo od Leonida Sluckija koji je smijenjen nakon neuspjeha lani na Euru u Francuskoj, gdje je Rusija isto “zapela” već skupini. Čerčesov s predsjednikom ruske “kuće nogometa” Vitalijem Mutkom ima ugovor do 1. kolovoza 2018. godine teškom 2,6 milijuna eura godišnje. No veliko je pitanje hoće li na kormilu reprezentacije dočekati taj dan budući da je SP kojem je Rusija dogodine domaćin (od 14. lipnja od 15. srpnja 2018.) završava dva tjedna prije. Dočeka li ga, znači da je Čerčesov bio uspješan.

Napomenimo još da Rusija kao domaćim SP-a ne igra kvalifikacije pa Čerčesov tu nema što izgubiti. Zasad Rusi imaju ugovorenu prijateljsku utakmicu s Turskom 31. kolovoza. No hoće li na klupi sjediti Čerčesov ili će mu igrači doslovno okrenuti leđa kao što se ovoga proljeća dogodilo jednom treneru u jednom klubu HNL-a?

Linker
06. svibanj 2024 10:20