URBANANDSPORT Nurphoto Via Afp
TEŠKI TRENUCI

Jedan ga je poraz potpuno uništio! Zvijezda je čak morala tražiti i pomoć psihijatra: ‘Plašio sam se zaspati‘

‘Nakon te utakmice imao sam simptome anksioznosti, oblijevao me je hladan znoj...‘
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 08. listopad 2022. 10:48

Edinson Cavani ljetos je potpisao ugovor sa španjolskom Valencijom. Oko tog transfera nije bilo velike pompe. Prethodno je 35-godišnji urugvajski napadač bez odštete napustio Old Trafford i svlačionicu Manchester Uniteda. Većina će nogometnih kroničara zaključiti kako je Cavani svoju najbolju utakmicu u karijeri odavno – odigrao.

A svoje najbolje highlightse Urugvajac je prezentirao u dresu talijanskog Napolija i francuskog PSG-a. Njegov je transfer iz Napulja u Pariz tijekom ljeta 2013. bio udarna nogometna vijest. Za atraktivno napadačko pojačanje Katarci su (vlasnici PSG-a – op.a.) prije devet godina „iskrcali“ 64,5 milijuna eura!

No, spomenuto se ulaganje francuskog kluba definitivno isplatilo. Edinson Cavani je odigrao za PSG 301 utakmicu i pritom postigao „okruglih“ – 200 golova! Spomenute brojke Urugvajca predstavljaju kao najboljeg strijelca u povijesti pariškog kluba.

„Dani u Parizu“, priznati će Cavani – „predstavljaju najljepše razdoblje moje karijere“!

image
URBANANDSPORT Nurphoto Via Afp

Međutim, u svojoj će medijskoj ispovijedi Urugvajac istaknuti da ga je upravo u dresu PSG-a zadesio i najteži trenutak nogometne karijere. Zbio se u osmini finala Lige prvaka 2017. PSG je u prvoj utakmici na Parku prinčeva pobijedio Barcelonu 4-0 i slovio za apsolutnog favorita glede plasmana u četvrtzavršnicu najprestižnijeg nogometnog klupskog natjecanja. A kada je upravo Cavani u 62. minuti utakmice na Nou Campu smanjio prednost Barcelone (3-1) malotko je vjerovao da bi Katalonci mogli nadoknaditi rezultatski deficit. No, upravo to se dogodilo, od 88. pa do pete minute sudačke nadoknade.

Cavani priznaje kako je nakon šokantne eliminacije od Barcelone doživio toliki stres da je morao potražiti liječničku pomoć:

- Nakon te utakmice imao sam simptome anksioznosti, oblijevao me je hladan znoj, imao sam napade vrtoglavice pred spavanje i plašio sam se zaspati. Zapitao sam se je li sve u redu sa mnom. Išao sam na terapiju i psihijatar u Parizu mi je rekao da nisam jedini kojemu se to desilo. Nisam mogao prihvatiti činjenicu da se radi samo o nogometnoj igri. Taj je poraz ostavio dubok trag na mene kao osobu. Trebalo mi je dugo da se oporavim.

Linker
23. svibanj 2024 16:04