MARTIN RICKETT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Martin Rickett/Pa Images/Profimedia
VELIKANU NIJE JASAN POTEZ

‘Juventus i Real su pogriješili s Ronaldom, nisu to smjeli napraviti! Pa čovjek izgleda kao 22-godišnjak‘

Dugogodišnji šef Bayerna Karl-Heinz Rummenigge dao je zanimljiv intervju za Gazzettu dello Sport
Piše: SNObjavljeno: 12. studeni 2021. 16:46

U njemu je između ostaloga progovorio o Cristianu Ronaldu (36), kao i talijanskim braničima Giorgiju Chielliniju (37) i Leonardu Bonucciju (34).

U Juventusu su, kaže, ponovili pogrešku koju je ranije napravio Real Madrid.

"Kada pogledate potez Juventusa, to je ranije napravio i Real Madrid 2018. kada je prodao Ronalda. U Španjolskoj su također ljudi vjerovali da će se osloboditi tereta, posebice financijski", kaže Rummenigge, te tvrdi da je Ronaldo pokazao suprotno i da su i Real i Juventus pogriješili što su ga se riješili.

"Cristiano je igrač koji kontinuirano zabija, iako mu je skoro 37 godina. On je u nevjerojatnoj fizičkoj kondiciji. Mogao sam to vidjeti vlastitim očima. Kada sam posjetio Juventusov sportski centar, naletio sam na njega u svlačionici. Vidio sam njegove mišiće i bio sam impresioniran. Izgledao je kao 22-godišnjak", rekao je Rummenigge.

Upitan može li Bayernov napadač Robert Lewandowski do Zlatne lopte, Rummenigge kaže:

"Nadam se da će pobijediti, ali na njegovu žalost reprezentacije tu igraju važnu ulogu, a Poljska nema kvalitete kao što primjerice ima Italija. To je za Roberta hendikep, ali nadam se da će svi golovi koje je zabio u 2021. godini to nadomjestiti."

Same riječi hvale imao je za veterane Bonuccija i Chiellinija koje je nazvao ‘djedicama‘.

"Obojica su bili standarni igrači na Euru kojeg su osvojili ove godine. U Njemačkoj to nije moguće jer mi preferiramo mlađe igrače, ali iskustvo koje su donijeli ta dvojica Azzurrima bilo je puno vrjednije nego svježina mladih. Obojica su bili fenomenalni, praktički su osvojili Euro uz pomoć par drugih", zaključio je njemački velikan.

Linker
17. svibanj 2024 11:15