Nikola Katić
 MARK RUNNACLES
TREBA BITI STRPLJIV

Katićev scenarij zadesio bivšeg Vatrenog u istom klubu, on mu je sada poslao poruku: ‘U pravim je rukama‘

Iste godine kad je Nikola Katić stigao u Rangerse, s Ibroxa je otišla legenda hrvatskog nogometa.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. srpanj 2020. 14:25

Teška je ozljeda na treningu zadesila 23-godišnjeg stopera koji kuca na vrata hrvatske nogometne reprezentacije. Nikola Katić izgubljen je što se igre tiče, sasvim sigurno do kraja godine, a to je jako pogodilo navijače, ali i struku njegovog kluba, škotskog Glasgow Rangersa. Na pripremama je pokidao križni ligament koljena pa će ostatak sezone, kao i dobar dio sljedeće provesti dalje od lopte i travnjaka.

Nije tajna da je bivši igrač Slaven Belupa naporno radio u prisilnoj stanci kako bi se nametnuo treneru Stevenu Gerrardu za prvi sastav, ali i izborniku Zlatku Daliću koji ga je trebao gledati u punoj formi u sezoni koja prethodi odgođenom Euru.

Za britanske je medije izjavu dao bivši igrač Rangersa i hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar. On je pak na proljeće 2018. godine prekinuo svoju karijeru nakon isto takve teške ozljede križnih ligamenata koljena, a iste godine je Katić stigao u klub sa Ibroxa. Sada je Kranjčar pohvalio medicinsku službu Rangersa i istaknuo da Katić ima dovoljno vremena da u sljedećoj sezoni zablista i za klub i za reprezentaciju.

- Ovakve vrste ozljeda su najteže za nogometaša. To može biti jako teško i sa psihičke strane. Ja sam u klubu imao svu moguću podršku i na tome sam zahvalan. Fizioterapeut Steve Walker bio je svakodnevno sa mnom. Uvjeren sam da će istu skrb imati i Katić. Mora ići dan po dan i biti maksimalno strpljiv, trebat će vremena da se vrati - rekao je Kranjčar.

Linker
04. svibanj 2024 05:20