FRANCK FIFE Afp
NEMORALNA PONUDA

L‘Equipe: Barcelona i Real nemaju šanse, pa PSG je tog dečka spreman platiti čak 300 milijuna eura!

Njemu 180 milijuna, njegovom klubu 75, njegovom menadžeru 20, isto toliko i njegovom tati...
Piše: Toni RoićObjavljeno: 06. siječanj 2022. 21:33

Norveški centarfor i član Borussije iz Dortmunda, Erling Haaland, stalna je tema nagađanja o transferu, koji će se najvjerojatnije dogoditi već na ljeto, a francuski L’Equipe donio je novu ekskluzivu.

Oni tvrde da Barcelona i Real nemaju izgleda u utrci za Haalandom jer daleko najbolje uvjete može mu ponuditi Paris Saint Germain. Pariški klub je jedan od najbogatijih na svijetu i spreman je u dovođenje 21-godišnjeg Norvežanina investirati čak 300 milijuna eura!

L’Equipe tvrdi da su čelnici Parižana već donijeli i konkretni plan u kojem su poznate sve financijske pojedinosti posla, odnosno koliko će tko dobiti. Tako bi PSG najprije platio Borusiji iz Dortmunda aktualnu odštetnu klauzulu od 75 milijuna eura, a njemački klub bi još mogao računati na određene bonuse u budućnosti, koji bi išli do 20 milijuna eura.

image

Erling Braut Haaland

INA FASSBENDER Afp

Igračevom glavnom agentu Minu Raioli išlo bi također 20 milijuna eura, kao i Erlingovom ocu, Alfieju Ingeu Haalandu, koji jetakođer jedan od zastupnika svog sina. Erling Haaland bi na Parku prinčeva godišnje zarađivao 30 milijuna eura, što bi na planirani ugovor od šest godina iznosilo 180 milijuna.

Kada se sve navedeno zbroji, dolazi se do goleme brojke od preko 300 milijuna eura, koliko su za dovođenje i plaćanje norveškog reprezentativca spremni izdvojiti u pariškom klubu. Ne treba sumnjati u ozbiljnost namjera Parižana, pogotovo ako prodaju Kyliana Mbappea, ali ostaje vidjeti hoće li Norvežanin pristati na ovaj posao, budući da u zadnje vrijeme stalno govori kako će karijeru nastaviti u Španjolskoj.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta je čak uvjeren da će na ljeto aterirati na Camp Nou, ali mora se i oko toga dosta toga poklopiti s obzirom na financijske muke Barcelone.

Linker
08. lipanj 2024 09:11