Mario Ćuže

 Miljenko Karačić
VAR-A JOŠ UVIJEK NEMA

Lakrdija u susjedstvu, sudac podijelio 11 žutih i 5 crvenih kartona, među njima i bivši dinamovac

Utakmicu Zrinjskog i Sloge iz Doboja obilježila su naguravanja na terenu i na klupama
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 04. ožujak 2024. 10:03

Sudačka afera koja zadnjih dana potresa Hrvatsku doima se kao “lagana prehlada” prema onome što se često vidi, a pogotovo događa iza kulisa WWin lige u kojoj borbu za prvo mjesto vode banjolučki Borac, koji je prvi na ljestvici s 49 bodova, i mostarski Zrinjski, koji zaostaje šest bodova. Banjolučani već u ponedjeljak mogu pobjeći na devet bodova prednosti ako na svom terenu pobijede GOŠK iz Gabele.

Velika gužva

Mostarci su u subotu izvukli samo bode protiv Sloge iz Doboja, koja domaće susrete zbog renoviranja stadiona u Doboju igra u Modriči. Utakmica nije ponudila osobit nogomet, jer težak teren nije dopuštao bolju igru.

No sve su zasjenila događanja na terenu koja su se zbivala nakon 77. minute, kada je sudac Antonio Bandić iz Gruda dosudio kazneni udarac za goste nakon što je domaći igrač prvo u svom šesnaestercu povlačio napadača Zrinjskog Mulahusejnovića, a onda ga u skoku Nikolić zakačio laktom u glavu.

Bandić je pokazao jedanaesterac za goste, a tom trenutku nastala je velika gužva, međusobno naguravanje igrača obje momčadi. U BiH još uvijek nema VAR-a, a u cijeloj gužvi su pretjerali domaći stoper Nikolić i krilni napadač Zrinjskog Mario Ćuže, koji su dobili crvene kartone.

Pretvorilo se u lakrdiju

No nisu bili jedini. Zagužvalo je u međuvremenu između dviju klupa, pa su teren morali napustiti i domaći predstavnik kluba Zlatko Maksimović, ali i trener Zrinjskog Željko Petrović, kojeg su njegovi igrači s klupe morali odvesti do mjesta na tribini na kojem je dočekao kraj utakmice. Bandić je podijelio još desetak žutih kartona, a kad se sve primirilo Bilbija je izveo kazneni udarac i donio vodstvo Zrinjskom 1:0.

Kada je Bandić odlučio produljiti utakmicu za samo šest minuta, opet su krenuli pritisci s domaće klupe. U 5. minuti sudačke nadoknade domaći su preko Grabeža uspjeli ugurati loptu u mrežu Zrinjskog za konačnih 1:1. Nakon toga je domaći nogometaš Batur pretjerao sa slavljenjem pogotka i nesportskim ponašanjem prema klupi gostiju, pa je i on isključen.

Zanimljivo, Zrinjski u idućem kolu igra kod kuće s vodećim Borcem, na klupi neće biti trenera Petrovića, a na terenu bivšeg dinamovca Ćužea. O utakmici u Modriči, koja se pretvorila u pravu lakrdiju, bit će sigurno puno reagiranja idućih dana.

Linker
19. svibanj 2024 08:58