DI CANIO

'Miro Klose je pretjerao'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. rujan 2012. 15:59

Nisu baš svi u nogometnom svijetu oduševljeni potezom njemačkog napadača Lazija Miroslava Klosea koji je u dvoboju protiv Napolija priznao sucu da je pogodak postigao rukom.

Iako mnogi hvale fair-play njemačkog reprezentativca, nekadašnji kapetan Lazija Paolo Di Canio smatra da Klose i nije takav pozitivac kakvim ga svi sada predstavljaju.

- Očito je da je Kose odmah nakon postizanja pogotka htio izbjeći suca. Uostalom, počeo je i slaviti gol. Tek kada je shvatio da su kamere sve snimile i da će ispasti negativac, priznao je što je napravio. Zbog toga sve ove pohvale za njegov potez smatram pretjerivanjem - izjavio je Di Canio za Sky Sport 24.

Današnji menadžer Swindona se tijekom karijere i sam našao u brojnim kontroverznim situacijama, ali je 2001. godine osvojio FIFA-inu nagradu za fair-play. Te je godine, naime, kao član West Hama u dvoboju protiv Evertona odbio postići pogodak u praznu mrežu kad je vidio da suparnički golman ozlijeđen leži na travi. Umjesto da loptu glavom gurne u gol, uhvatio ju je rukama i zaustavio akciju svoje momčadi.

Linker
19. svibanj 2024 17:14