Mirta Šurjak
 ANTE CIZMIC/CROPIX
TREĆE POLUVRIJEME

Mirta Šurjak i njezin gost proglasili dinamovce nekorektnima, modri uzvratili: ‘Pa nismo na placu...‘

Iz Dinama su vrlo brzo reagirali na prozivke poznate novinarke koja vodi emisiju o Hajduku
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. rujan 2020. 22:20

Kakav bi to derbi Hajduka i Dinamo bio da nema i neki dodatak u 'trećem poluvremenu'. Čak i kad nema publike, čak i kad nema sudačkih repova. Naime, novinarka Mirta Šurjak koja vodi internu Hajdukovu emisiju i njezin gost Joško Španjić komentirali su nakon utakmice da su očekivali da se pred mikrofonima pojave i Dinamovi nogometaši, proglasili ih i nekorektnima. Jer, običaj je da nakon svake utakmice na Poljudu u emisiju dođu i gostujući trener i igrač(i). Iz Dinama su vrlo brzo reagirali, službenim odgovorom:

- Dinamo ima obavezu prema nositelju TV prava i to smo uredno ispunili, za razliku od nekih klubova koji često to eskiviraju. Ovdje je riječ o internoj emisiji HNK Hajduk. Uostalom, u Europi je pravilo da se takve stvari poput gostovanja igrača i trenera dogovaraju prije utakmice, a ne da ih se navlači za rukav ispred svlačionice kao da smo na placu. Kolege iz Hajduka će to valjda naučiti s vremenom - rekao nam je Alen Lesički, glasnogovornik Dinama te nadodao kako ni na domaćim utakmicama nema razgovora s novinarima, osim službenih izjava jer tako nalažu epidemiološka pravila.

Običaj jest, na utakmicama u Maksimiru ovo vrijeme korone da novinari preko klupskih glanogovornika imaju mogućnost postaviti pitanje treneru i igračima nakon utakmice pa potom dobiju audio ili videozapis. Tako je bilo i nakon derbija, iz Dinama su medijima poslali izjave Kastratija, Jakića i trenera Mamića. Osim s TV kamerama nositelja prava razgovora nije bilo, ne samo za Hajdukovu televiziju.

Hajduk: Priče s placa ostavljamo onima koji se vole spuštati na taj nivo

- Moramo demantirati navode glasnogovornika Dinama koji je izjavio da se igrače potezalo za rukav nakon utakmice. Glasnogovornika Dinama se pitalo želi li da njegovi igrači sudjeluju u Hajdukovoj emisiji na što je on odgovorio: “ne bi ni vi došli u našu emisiju”. Dosadašnja praksa sa svakim gostujućim klubom je bila da se njihovim igračima i trenerima dala prilika za kratak osvrt na utakmicu uz dozvolu press službe ili glasnogovornika gostujućeg kluba, a tom praksom smo se vodili i ovaj put. A priče s placa ostavljamo onima koji se vole spuštati na taj nivo - poručili su iz Odjela za odnose s javnošću HNK Hajduk, prenose 24sata.

Linker
09. svibanj 2024 10:12