Drago Sopta/Cropix
ĆORLUKA ZA GOAL.COM

'Modrić će otići u veliki klub, Perišić će briljirati u Borussiji, a Kovačić je nova zvijezda!'

Volio bih ostati jer je Bayer dobar klub. Stekao sam ovdje puno prijatelja, sviđa mi se liga, stoga, zašto ne? Međutim, to nije u mojim rukama - rekao je Ćorluka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. svibanj 2012. 15:14

U intervjuu za njemački Goal.com hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka je govorio o dojmovima nakon prvih nekoliko mjeseci u Bayer Leverkusenu, o Luki Modriću, Ivanu Perišiću, Mateu Kovačiću...

Za uvod je ipak odgovorio na pitanje hoće li i sljedeće sezone ostati među “apotekarima” ili se vraća u Tottenham iz kojeg je u siječnju došao na posudbu.

- Volio bih ostati jer je Bayer dobar klub. Stekao sam ovdje puno prijatelja, sviđa mi se liga, stoga, zašto ne? Međutim, to nije u mojim rukama jer sam još uvijek igrač Tottenhama i moram čekati što će odlučiti u klubu. Tottenham je također sjajan klub, a tko zna, možda na kraju završim u nekom sasvim drugom klubu, to se nikad ne može znati - poručio je Ćorluka.

*Kako vam se čini Bundesliga u usporedbi s drugim ligama? Gledate li utakmice?

- Da, gledam puno utakmica, posebno u Bundesligi i Premierligi, naravno. Mislim da je Bundesliga bolje organizirana, stadioni su znatno bolji i puni su kao i u Engleskoj. Ipak, mislim da je Premierliga jača jer puno momčadi igra na razini koju je teško dostići. U Bundesligi se gotovo sve momčadi žele nadigravati, što mi se sviđa, ali u Premierligi je teže doći do pobjede, tako da mislim da je ona jača.

*Vaš reprezentativni suigrač Ivan Perišić je prvu sezonu u Borussiji Dortmund okončao kao njemački prvak. Nije uvijek igrao, ali je zabio važne golove. Mislite li da se može sljedeće sezone izboriti za startnu postavu?

- Apsolutno! Ovo mu je bila prva sezona u Dortmundu nakon dolaska iz Bruggea, a stigao je u momčad koja je bila prvak što znatno otežava ulazak u udarnu postavu. Ali, mislim da je ostavio snažan dojam svaki put kad je dobio priliku. Mislim da je dobro odradio sezonu, a još je mlad. Sljedeće ga sezone vidim u startnoj postavi, a vjerujem da će dobiti šansu i na Europskom prvenstvu.

*U Bundesligi igra puno Hrvata. Recite nam kao insajder, postoji li u Hrvatskoj neki nepoznati talentirani igrač kojeg možete preporučiti bundesligaškim klubovima?

- Mislim da ga mnogi klubovi već znaju, posebno u Engleskoj. Dinamo ima jakog igrača u Mateu Kovačiću. Ima 17 godina i mislim da je on sljedeći Luka Modrić. Ali, vjerojatno je preskup i mislim da ga njemački klubovi neće tražiti.

*Znate li zašto je Tottenham nakon sjajne sezone pao u završnici? Možda zato što vas nema tamo?

- Da, kad sam ja bio tamo... (smijeh). Mislim da su veći dio sezone igrali s istom momčadi i nisu rotirali kao drugi klubovi i sada su preumorni za završni korak. Teško će do Lige prvaka jer su najvažniji igrači umorni. Mislim da je to najveći problem Tottenhama: nema dovoljnu širinu.

*Mislite li da će Modrić otići u veći klub? Biste li mu savjetovali promjenu?

- Nemam pojma. On mi je toliko dobar prijatelj i želim mu sve najbolje. Želim mu da postigne velike stvari, u Tottenhamu ili negdje drugdje. Što god on želi, složit ću se. Sjajan je igrač i ako me pitate, mislim da sljedeće sezone neće igrati u Tottenhamu.

Linker
02. lipanj 2024 16:13