MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
IZGLEDAN JE SLAVLJENIČKI FINIŠ

Nema vremena za plakanje: Dvojica Hrvata su u muci, ali dvostruka kruna je nadohvat ruke

Život u Manchester Cityju mora naprijed, čekaju još dvije utrke
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 19. travanj 2024. 15:26

Kad je propustio realizirati jedanaesterac, osjetio je drugu krajnost raspoloženja unutar četiri dana. U prvenstvu je postigao sjajan pogodak i odlično odigrao protiv Lutona. S Realom je bio na klupi do 111. minute, ušao je i onda vjerojatno zbog svježine određen da puca s kreča. Bio je to “telefoniran” šut, slično kao što je bio jalov protiv Rusije na raspucavanju 2018. godine. Tada su ga drugi Vatreni izvukli, ovdje je uz očajnu izvedbu Bernarda Silve bio igrač koji će nositi križ ove eliminacije.

Mateo Kovačić teško je živio nakon utakmice na Etihadu. Teret propusta, eliminacija, tuga svih jer su osjećali da su puno bolje igrali od Reala, a on je još zaradio ozbiljan udarac, a nije se mogao podvrgnuti terapiji fizioterapeuta jer je čekao ispred doping kontrole da uspije napuniti epruvetu. Noć je bila duga i držala ga je budnim...

Joško Gvardiol je mlađi tip i vjerojatno će brže metabolizirati ovu muku. U Madridu je bio slavljen zbog fantastičnog pogotka, ponovio se protiv Lutona, iskoračio je u pravcu totalnih odobravanja i kod najvećih kritičara njegovog 90 milijuna vrijednog transfera. Protiv Reala u uzvratu bio je opet vrlo dobar. Kao da ima stotinu takvih teških utakmica u nogama, fizički lagan i moćan, tehnički viša razina i od očekivanih potencijala boljih stopera i (pogotovo) lijevih bekova.

image
DAVID BLUNSDEN/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA

Život u Manchester Cityju mora naprijed, čekaju još dvije utrke, FA kup u subotu i finiš Premiershipa. Dvostruka kruna je nadohvat ruke. Dvojica Hrvata su u muci, ali izgledan je finiš sezone uz dva velika slavlja. (rm)

Linker
30. travanj 2024 06:25